Tomáš Stupavský Rôzne

Top 5 tém týždňa: Testovanie cestovania zadarmo, zmena počas Európskeho týždňa mobility, ale aj nové prevádzky na Obchodnej

Opäť tu máme koniec týždňa. Aj dnes sme pre vás preto pripravili prehľad tých najzaujímavejších príspevkov, ktoré počas uplynulých dní medzi našimi čitateľmi zarezonovali najviac. Pozrite sa, ktoré to boli.

Ilustračný obrázok k článku Top 5 tém týždňa: Testovanie cestovania zadarmo, zmena počas Európskeho týždňa mobility, ale aj nové prevádzky na Obchodnej
Zdroj: TASR

Cestovanie zadarmo MHD sa začalo: Revízori vykonávajú kontroly, niektorí Bratislavčania o akcii ani nevedia

Od stredy až do budúceho utorka budeme môcť cestovať bratislavskou MHD zadarmo. No podmienkou je, že budete musieť mať pri sebe vodičský preukaz. Zisťovali sme, či Bratislavčania sú s touto „akciou“ oboznámení.

Viac sa dočítate tu: Cestovanie zadarmo MHD sa začalo: Revízori vykonávajú kontroly, niektorí Bratislavčania o akcii ani nevedia

Magistrát si to rozmyslel: Zmena v cestovaní zadarmo počas Európskeho týždňa mobility. Techničák vám už netreba!

Na základe rozhodnutia Magistrátu hlavného mesta SR Bratislavy o bezplatnom cestovaní počas Európskeho týždňa mobility od 16. do 22. septembra 2015 do odchodu posledného denného spoja, sa budú cestujúci preukazovať len platným vodičským preukazom vydaným v členských štátoch EÚ.

Viac sa dočítate tu: Magistrát si to rozmyslel: Zmena v cestovaní zadarmo počas Európskeho týždňa mobility. Techničák vám už netreba!

Nový prepravný poriadok v MHD rozhneval cyklistov. Pozor na zmeny, ktoré vás čakajú

Už od utorka funguje v mestskej hromadnej doprave nový Prepravný poriadok, ktorý so sebou nesie niekoľko zmien. Jednou z nich je aj zrušenie bezplatnej prepravy bicyklov bez časového obmedzenia. Podľa bratislavskej Cyklokoalície k tomuto rozhodnutiu došlo bez akýchkoľvek dát či zistení.

Viac sa dočítate tu: Nový prepravný poriadok v MHD rozhneval cyklistov. Pozor na zmeny, ktoré vás čakajú

Dvesto neónov na budove rozhlasu, metrová tráva v Medickej záhrade – a omnoho viac nám prinesie BIELA NOC

Najväčší a najnavštevovanejší festival súčasného umenia v Európe, Biela noc, zavíta 10. októbra po prvý raz aj do hlavného mesta. V uliciach nočnej Bratislavy tak vystavia desiatky unikátnych umeleckých diel.

Viac sa dočítate tu: Dvesto neónov na budove rozhlasu, metrová tráva v Medickej záhrade – a omnoho viac nám prinesie BIELA NOC

Koniec kebabom na Obchodnej? Známa bratislavská ulica prechádza zmenami

Zdá sa, že Obchodná ulica v bratislavskom Starom Meste prechádza istou revitalizáciou. A nemáme na mysli len jej čistenie a nové smetné koše. Na jednej z najrušnejších ulíc sa striedajú nájomcovia. V posledných týždňoch odišli, a tiež pribudli hneď viaceré obchody.

Viac sa dočítate tu: Koniec kebabom na Obchodnej? Známa bratislavská ulica prechádza zmenami

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM