Správy

TOP 5 tém týždňa: „Ruky bozkávam!“, vitajte v Bratislave

Pomyselný klobúk, prívetivá tvár a cvakanie fotoaparátov. Tento týždeň sme si zaspomínali aj na sochu Schöne Náciho, ktorú pozná azda každý Bratislavčan i turisti.

Ilustračný obrázok k článku TOP 5 tém týždňa: „Ruky bozkávam!“, vitajte v Bratislave
5
Galéria
Zdroj: raca.sk , TASR

Spomíname na Schöne Náciho

Napriek tomu, že pochádzal z chudobných pomerov, pokora a slušnosť mu nechýbali. Vždy elegantný a úctivý Ignác Lamár si vyslúžil prezývku Schöne Náci. Jeho sochu od akademického sochára Juraja Meliša pozná azda každý Bratislavčan. Roky „postáva“ pri kaviarni Mayer na Hlavnom námestí, kde sa s ním s veľkou obľubou fotia turisti z celého sveta.

Viac sa dočítate TU:

Nový prestupný terminál

Na ulici M. Schneidera-Trnavského v Dúbravke, v blízkosti Domu služieb a zastávky MHD Damborského sa začal budovať nový prestupný terminál Záluhy. Informuje o tom Dopravný podnik Bratislava (DPB) na sociálnej sieti.

Viac sa dočítate TU:

Prechádzka k horárni

Ak ste si obľúbili prechádzky v lesoch v okolí Rače, máte sa na čo tešiť. Organizácia Mestské lesy v Bratislave (MLB) aktuálne mení starú zanedbanú trasu na bezpečnú cestu, ktorá povedie k rekreačnému areálu pri horárni v Krasňanoch.

Viac sa dočítate TU:

Málo policajtov

Policajtov je v Bratislavskom a Trnavskom kraji dlhodobo málo. Podľa polície to súvisí s veľkou pracovnou konkurenciou a vyššími platmi na západnom Slovensku. Ministerstvo to chce riešiť príplatkami a informačnými kampaňami, z kritérií však poľaviť nehodlá.

Viac sa dočítate TU:

Bratislava sa rozrastá

V bratislavských mestských častiach Rača, Jarovce a Devínska Nová Ves vzniknú od 15. novembra nové ulice. Ich názvy schválili vo štvrtok (24. 10.) bratislavskí mestskí poslanci. V Bratislave tak pribudnú ulice ako Chalcedónová, Ulica Leopolda Jablonku či Rušňová ulica.

Viac sa dočítate TU:

Schöne Náci
5
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM