Rôzne

TOP 5 tém týždňa: Pod lampou býva najväčšia tma. Za milión eur prestane padať na hlavu

Verejné osvetlenie v hlavnom meste doslova padá ľuďom na hlavu. Je nielenže v havarijnom stave, ale i nebezpečné. Za vyše milióna eur sa nám bezpečne rozsvieti. Čo vás ešte zaujalo?

Ilustračný obrázok k článku TOP 5 tém týždňa: Pod lampou býva najväčšia tma. Za milión eur prestane padať na hlavu
5
Galéria
Zdroj: TASR , ephoto.sk

Hlavné mesto vyhlásilo súťaž na stavebné práce pri obnove stožiarov

Hlavné mesto vyhlásilo súťaž na stavebné práce potrebné na obnovu stožiarov verejného osvetlenia v Bratislave. Tender za predpokladaného 1,3 milióna eur s DPH na dva roky rieši aj zrezané stožiare, ako aj práce potrebné na výmenu stožiarov v havarijnom stave na území mesta.

Viac sa dočítate tu:

Zmeny na zastávkach MHD

Možno ste si už všimli niekoľko noviniek na bratislavských zastávkach MHD. Starý formát cestovných poriadkov (CP) postupne nahrádza nový, väčší. Dopravný podnik začal so zmenami koncom augusta.

Viac sa dočítate tu:

Kraj začal s rekonštrukciou kaštieľa v Modre

Predstavitelia Bratislavského samosprávneho kraja v sobotu predpoludním poklepali základný kameň rekonštrukcie niekdajšieho renesančného sídla, ktoré v 16. a 17. storočí patrilo medzi najprosperujúcejšie uhorské vinohradnícke a remeselné strediská slobodného kráľovského mesta Modra.

Viac sa dočítate tu:

FOTO: Landererov park v Starom Meste je realitou

Landererov park v bratislavskom Starom Meste sa po troch rokoch prác na projekte stal realitou. Nový verejný park vznikol v blízkosti Šafárikovho námestia, medzi ulicami Gajova, Alžbetínska a Dobrovičova, pričom pokrýva aj bývalé obratisko autobusov.

Viac sa dočítate tu:

Kedy budú prázdniny?

Po dvoch mesiacoch letných prázdnin zasadlo do školských lavíc 684-tisíc školákov. Svoj prvý školský zážitok absolvovalo takmer 57-tisíc prvákov. Smútok za prázdninami nemusí mať dlhé trvanie. Už onedlho žiakov čakajú jesenné prázdniny.

Viac sa dočítate tu:

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM