Rôzne

TOP 5 tém týždňa: Nový foodcourt, tragická nehoda aj zrekonštruovaná škôlka

Uplynulý pracovný týždeň priniesol správy pozitívne a, žiaľ, aj tragické.

Ilustračný obrázok k článku TOP 5 tém týždňa: Nový foodcourt, tragická nehoda aj zrekonštruovaná škôlka
Zdroj: bratislava.dnes24.sk

V lete otvorí Avion nový foodcourt

Nový foodcourt zaberie osemtisíc štvorcových metrov. Jeho súčasťou budú aj dve detské ihriská a relaxačné zóny, menšie časti určené na stretávanie sa aj pódium na prezentácie. Inšpirovaný bude polyfunkčným mestským prostredím s príbehom, čím chcú architekti z kancelárie Pavla Suchánka vytvoriť netradičný foodcourt.

Viac sa dočítate TU:

Tragická nehoda v Ružinove

Koncom pracovného týždňa došlo k zrážke električky s chodcom, následkom čoho prišiel 36-ročný muž o život. Podľa informácií portálu Čas.sk išlo o samovraha. „Električka linky č. 8 jazdila po Ružinovskej ulici. Z pravej strany jej náhle vbehol do jazdnej dráhy chodec, ktorý si ľahol pred prichádzajúcu električku na koľaj. Vodič pre krátku vzdialenosť nedokázal zrážke zabrániť,“ povedala hovorkyňa Dopravného podniku Bratislava Adriana Volfová.

Viac sa dočítate TU:

Mačkafé organizuje vianočnú charitatívnu akciu pre zvieratká v núdzi

Mačkafé nie je iba útulná kaviarnička pod hradom, kde môžete relaxovať v prítomnosti prítulných mačičiek. V Mačkafé rýchlo vznikla komunita ľudí, ktorým záleží na osude týraných či opustených zvierat. Ak chcete psíkov a mačičky symbolicky „odmeniť“ za ich dobrotu, vernosť a liečivé účinky, počas víkendu 9. – 10. decembra si určite nenechajte ujsť Vianočnú charitatívnu akciu pre zvieratá v núdzi 2017.

Viac o akcii sa dočítate TU:

Mesto pokračuje v odstraňovaní nelegálnych bilbordov

Nelegálne reklamné stavby na križovatke Rožňavskej a Turbínovej sú od dnešného dňa minulosťou. Hlavné mesto sa s Asociáciou vonkajšej reklamy dohodlo na odstránení týchto zariadení. Celkovo zmizne z ulíc Bratislavy do konca roka 100 nelegálnych reklamných stavieb. Bratislava24.sk informovala hovorkyňa hlavného mesta Zuzana Onufer.

Viac sa dočítate TU:

Budova materskej školy na Vyšehradskej je zrekonštruovaná

Budova je kompletne zrekonštruovaná, od januára sa začne zariaďovať nábytkom pre prvých škôlkarov. Z vládnej dotácie 400-tisíc eur je 40-tisíc určených na vybavenie škôlky. Budova je menej energeticky náročná a má prehľadnejšiu dispozíciu. Rekonštrukcia čaká ešte okolie škôlky, chodníky, oplotenie, na rad príde aj sadová úprava a vybudovanie detského ihriska. Rekonštrukciu zabezpečuje spoločnosť SOAR, s. r. o.

Viac sa dočítate TU:

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM