Rôzne

TOP 5 tém týždňa: Nástrahy MHD, spomienky na prvé nákupné centrum aj svetová donáška pizze v meste

Čo robiť, ak nefunguje označovač? Ako vyzeral obchodný dom Dunaj v minulosti? Máte prehľad v zmenách spojov do Devínskej Novej Vsi a do Devína?

Ilustračný obrázok k článku TOP 5 tém týždňa: Nástrahy MHD, spomienky na prvé nákupné centrum aj svetová donáška pizze v meste
20
Galéria

Nástrahy MHD: Môže vám dať revízor pokutu, ak nefunguje elektronický označovač?

Všetci cestujúci dobre vedia, že pri výkone kontroly sú povinní sa preukázať platným cestovným lístkom. Ak máte klasický papierový lístok a označovač nefunguje, použijete jednoducho prístroj umiestnený ďalej vo vozidle. Čo však urobiť vtedy, ak používate elektronickú peňaženku a na označovači vo vozidle svieti nápis: „Porucha označovača. Použite prosím iný.“?

Bratislavské NAJ: Otvorenie prvého moderného nákupného centra v Bratislave spôsobilo tlačenicu

V deň otvorenia prvého moderného nákupného centra v Bratislave Brouk a Babka bola na Námestí SNP tlačenica ako pri dnešných výpredajoch v obchodných centrách. Otvorenie obchodného domu prilákalo množstvo zvedavcov, ktorí sa do priestorov hrnuli za širokým sortimentov tovaru.

Pozor! Autobusy do Devína a Devínskej Novej Vsi zmenia trasy aj zastávky

Spôsob prepravy na Devín a do Devínskej Novej Vsi, na aký sme boli roky zvyknutí, bude od 2. októbra minulosťou. Pripravte sa na novú organizáciu dopravy. Zmeny sa uskutočnia z dôvodu otvorenia nového logistického centra a vstupu do Volkswagen Bratislava a lepšej ponuky dopravy pre obyvateľov Opletalovej ulice a sídliska VW na ulici Jána Jonáša.

Do Bratislavy prišla najslávnejšia donáška pizze na svete

Milovníci obľúbenej pochúťky, pozor! Pred pár dňami dorazila do Bratislavy americká sieť pizzerií – Domino's Pizza. S takmer 14-tisíc prevádzkami ide o druhú najväčšiu sieť pizzerií na svete. Sieť Domino's Pizza vznikla v roku 1960 v americkom Michigane, keď sa dvaja bratia, Tom a James Monaghanovci, rozhodli založiť si pizzériu.

OBRAZOM: Ako sa menil vizuálny smog na Obchodnej ulici od roku 1984

Koniec normalizácie, rady na pomaranče, rekonštrukcie a prestavby v 90. rokoch, sezónne výpredaje… To všetko a ešte viac zažila Obchodná za posledných 30 rokov. Tvár známej ulice sa za posledných 30 rokov zmenila. Niektoré prevádzky zmenili svoje zameranie dokonca aj šesťkrát. Vďaka fotografovi Ľubovi Stachovi máme možnosť nahliadnuť do histórie a zistiť, ako vyzerala jedna z najznámejších bratislavských ulíc kedysi.

Obchodná 1984 – 2014 / Ľubo Stacho
20
Galéria
Zdroj: YouTube.com
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM