Rôzne Správy

TOP 5 tém týždňa: Kultúrne piatky na Námestí slobody aj výročie Modrého kostolíka

Uplynulý týždeň priniesol niekoľko zaujímavých tém. Pred 108 rokmi začali stavať Modrý kostolík a Námestie slobody bojuje s vandalmi. Čo vás ešte zaujalo?

Ilustračný obrázok k článku TOP 5 tém týždňa: Kultúrne piatky na Námestí slobody aj výročie Modrého kostolíka
9
Galéria

Pred 108 rokmi položili základný kameň Modrého kostolíka

Kostol svätej Alžbety, ľudovo známy ako Modrý kostolík, bol postavený v rokoch 1909 až 1913. Základný kameň pre stavbu nového kostola položil 23. augusta 1909 zástupca ostrihomského arcibiskupa Klaudia Františka Vaszaryho dr. Šimon Való. Vysvätený bol 11. októbra 1913.

Viac sa dočítate tu:

Námestie slobody bude v piatky ožívať zábavou aj relaxom

Mesto chce Námestiu slobody prinavrátiť život nielen revitalizáciou, ale aj akciami, na ktoré sa môžete tešiť každý piatok v podvečerných hodinách.

Deti, ako aj dospelí, sa môžu tešiť na cirkusové vystúpenia Dream Dancers, ktoré budú následne spojené s workshopmi. Paralelne bude na námestí prebiehať športové cvičenie „Letný BODYWORK pre všetkých“ s profesionálnou IFAA inštruktorkou.

Viac sa dočítate tu:

Námestie slobody vydržalo bez grafiti iba 2 dni. Hlavné mesto chce s vandalmi zatočiť

Námestie slobody, ktoré hlavné mesto revitalizuje, sa stalo terčom vandalov. Novo natreté lavičky, múriky a fontána vydržali neposprejované dva dni. Hlavné mesto sa preto rozhodlo rázne zakročiť a prijalo sériu opatrení.

Viac sa dočítate tu:

ZOZNAM, ktorý poteší všetky deti: Termíny prázdnin v školskom roku 2017/2018

Záver letných prázdnin sa nezadržateľne blíži. Obchody nám už niekoľko týždňov ponúkajú akcie s názvom „Späť od školy“. Pozrite si termíny prázdnin, ktoré na žiakov čakajú v nadchádzajúcom školskom roku.

Viac sa dočítate tu:

Chcete sa cítiť ako v Matrixe? Objavte nekonečný priestor v galérii Multium

Nemusíte sa ocitnúť práve v matrixe, aby ste boli na pochybách, čo je skutočnosť a čo ilúzia. Stačí, ak pri potulkách Bratislavou vojdete do galérie na Zámockej ulici.

Galéria Multium ponúka dokonalú ilúziu nekonečného priestoru. Šesť inštalácií vás pohltí svojou nekonečnosťou a dá vám pocítiť, aké ľahké je oklamať naše zmysly.

Viac sa dočítate tu:

Galéria Multium
8
Galéria
Zdroj: Galéria Multium
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM