Rôzne

TOP 5 tém týždňa: Hlavná stanica má vynovenú fasádu, hotel v centre o tú svoju takmer prišiel

Uplynulý týždeň bol plný zaujímavých udalostí. Zaujala vás voľba Miss Slovensko 2019, zatvorené obchdy aj vynovenie bratislavskej hlavnej stanice.

Ilustračný obrázok k článku TOP 5 tém týždňa: Hlavná stanica má vynovenú fasádu, hotel v centre o tú svoju takmer prišiel
14
Galéria

Miss Slovensko 2019: Zvíťazila Frederika Kurtulíková z Vrakune

V sobotu vyvrcholila súťaž krásy Miss Slovensko 2019 veľkolepým finále. Pred porotou a divákmi sa predviedla dvanástka krások. Zastúpenie mala aj Bratislava.

Viac o víťazke, ktorá žije vo Vrakuni, sa dozvite tu:

Ako budú otvorené obchody počas 8. mája? Zistili sme za vás

Prehľad otváracích hodín známych hypermarketov, supermarketov a nákupných centier v našom meste počas Dňa víťazstva nad fašizmom.

Otváracie hodiny obchodov nájdete tu:

VIDEO + FOTO: V centre Bratislavy horel hotel

V centre Bratislavy horel v pondelok (29. apríla) hotel Park Inn by Radisson Danube. Na operačné stredisko hasičov bol krátko po trinástej hodine ohlásený požiar na Rybnom námestí. „Po príjazde na miesto udalosti bolo zistené, že ide o požiar fasády a zateplenia hotela asi do výšky 10 metrov,“ informovalo Bratislava24 Krajské riaditeľstvo Hasičského a záchranného zboru v Bratislave.

Video a fotografie z miesta požiaru si môžete pozrieť tu:

Hlavná stanica po úpravách: „Vynovenie“ budovy stálo viac ako 380-tisíc eur

Na Hlavnej stanici dokončili pred majstrovstvami sveta v ľadovom hokeji čiastkové úpravy. Nové je svetelné označenie stanice (hlavný nápis), zmenou prešli aj polepy na sklenených plochách, pribudol grafický orientačný systém a smerové vodorovné značenie, odstránil sa vizuálny smog, vymenili sa svietidlá a na stanici vyčistili interiér i exteriér.

Viac o premene hlavnej stanice sa dozviete tu:

Tip na výlet: V Malých Karpatoch sa skrýva tajomný Biely Kameň

Svätý Jur je známe svojou vinohradníckou tradíciou. Nie každý jeho návštevník však vie, že kúsok nad centrom mestečka sa v tajmnom náručí lesa skrýva zrúcanina kedysi mohutného hradu. V kopci za domami Neštichu sa pred vami rozprestrie nádherná lesná idylka. Chodník vaše kroky nasmeruje priamo k hradbám.

Viac o zaujímavom mieste sa dozviete tu:

TOP 5 tém týždňa
14
Galéria
Foto: Katarína Winklerová / Zdroj: bratislava.dnes24.sk

Ak chcete dostávať pravidelný prísun aktualít z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM