Rôzne

TOP 5 tém týždňa: Bratislava má nového primátora aj 18-metrový elektrobus v uliciach

Uplynulý týždeň žila Bratislava komunálnymi voľbami, ktoré priniesli do komunálnej politiky známe aj nové mená. To ale nebolo všetko!

Ilustračný obrázok k článku TOP 5 tém týždňa: Bratislava má nového primátora aj 18-metrový elektrobus v uliciach
4
Galéria
Foto: Karol Srnec / Zdroj: ephoto.sk

Komunálne voľby 2018

V sobotu 10. novembra sme si volili nového primátora, starostov mestských častí aj poslancov do miestnych a mestského zastupiteľstva. Bratislavské mestské časti budú mať desať nových a sedem staronových starostov.

Viac sa dočítate tu:

18-metrový elektrobus v uliciach

Od 15. novembra testuje Dopravný podnik, a. s. v uliciach 18-metrový elektrobus typu Solaris Urbino 18 Electric. Elektrobus je nízkopodlažný, plne klimatizovaný s obsaditeľnosťou vozidla pre 39 sediacich a 82 stojacich cestujúcich a premáva pre všetkých zadarmo.

Viac sa dočítate tu:

Polícia zadržala dílera, ktorý predával drogy aj v Pentagone

Policajti zadržali minulý týždeň 40-ročného muža, ktorý mal predávať drogy v bratislavských mestských častiach Vrakuňa a Podunajské Biskupice. V prípade preukázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na 10 – 15 rokov.

Viac sa dočítate tu:

Vallo chce zaviesť neformálnu pozíciu nočného primátora

Primátorom hlavného mesta Bratislavy sa stal 41-ročný Matúš Vallo, ktorého podporilo 36,54 percenta voličov. Kandidoval za zoskupenie Team Vallo, s podporou strán Progresívne Slovensko a Spolu – občianska demokracia.

Nový primátor Bratislavy sľubuje nové linky MHD, 10 000 stromov, rovný vzťah developerov a mesta aj viac nájomných bytov. Nezabudol ani na seniorov. Vzniknúť by mala aj neformálna pozícia nočného primátora.

Viac sa dočítate tu:

Zomrel známy herec Marián Geišberg

Vo veku nedožitých 65 rokov zomrel v sobotu podvečer známy slovenský herec Marián Geišberg. Herec a hudobník od začiatku svojej divadelnej a filmovej kariéry stvárňoval charakterové úlohy v dramaticky vypätých situáciách. Hral v desiatkach slovenských filmov a seriálov, od roku 1992 pôsobil v činohre Slovenského národného divadla (SND).

Viac sa dočítate tu:

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM