Tomáš Stupavský Rôzne

Top 5 tém tohto týždňa: Úprava priestoru pred Hlavnou stanicou, bio bazén alebo archívne zábery z bratislavských kúpalísk

Blíži sa nám koniec ďalšieho júlového týždňa a s ním vám opäť prinášame prehľad toho, čo vás zaujalo najviac. Prečítajte si ešte raz "top" príspevky, ktoré zarezonovali u našich čitateľov najviac.

Ilustračný obrázok k článku Top 5 tém tohto týždňa: Úprava priestoru pred Hlavnou stanicou, bio bazén alebo archívne zábery z bratislavských kúpalísk
Foto: Tomáš Stupavský / Zdroj: Dnes24.sk

1. Priestor pred Hlavnou stanicou sa postupne mení k lepšiemu

V polovici júna sa mesto konečne rozhýbalo a zahájilo rozsiahlu prestavbu Predstaničného námestia. Všetky úpravy budú prebiehať v troch fázach počas celého leta. Boli sme sa pozrieť, čo všetko sa už pred Hlavnou stanicou stihlo opraviť a aké revitalizačné práce práve teraz prebiehajú.

Celý článok nájdete tu: Priestor pred Hlavnou stanicou už zdobí opravený chodník, ale aj nanovo natreté zábradlia

2. Počuli ste už o bio bazéne? Blízko Bratislavy sa taký jeden nachádza

Na polceste medzi Stupavou a Malackami sa nachádza areál Kamenný mlyn. V krásnom prostredí borovicových lesov tu nájdete bio bazén Borovica. Upravený areál kúpaliska s čistou vodou bez chémie je vhodný pre všetky vekové kategórie, ako aj tehotné ženy, či bábätká.

Celý článok nájdete tu: Počuli ste už o bio bazéne? Máme taký aj na Slovensku – Bio bazén Borovica

3. Pozrite si, unikátne archívne zábery z bratislavských kúpalísk

Pamätáte si, ako v minulosti vyzerali bratislavské kúpaliská? Pozrite sa, na unikátnych archívnych záberoch, ako si obyvatelia hlavného mesta voľakedy vychutnávali horúce počasie pri vode.

Celý článok nájdete tu: OBRAZOM: Bratislavské kúpaliská voľakedy praskali vo švíkoch

4. Viete, aké kompetencie bude mať nová občianska hliadka s názvom Lamačské OKO

Lamačská samospráva schválila predstavu občianskej hliadky Lamačské oko v podobe koncepcie a štatútu. Hlavnými úlohami hliadky bude monitorovanie verejných priestorov v mestskej časti, najmä v tých miestach, kde sa zdržujú podozrivé a asociálne osoby.

Celý článok nájdete tu: V Lamači schválili štatút občianskej hliadky Lamačské OKO. Čo bude robiť a kto sa môže prihlásiť?

5. Jedna zo vstupných brán do historického centra Bratislavy je v katastrofál­nom stave.

Ktorá časť Bratislavy zaujíma zahraničných turistov najviac? Predovšetkým historické centrum. Tak preto si môže naše mesto asi dovoliť „prezentovať" sa pred návštevníkmi významnou pamiatkou, ktorej okolie vyzerá naozaj hrozne!

Celý článok nájdete tu: Vstupná brána do historického centra Bratislavy alebo na smetisko?

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM