Tomáš Stupavský Rôzne

TOP 5 najlepších atrakcií v Bratislave podľa GeoBeats

Ktoré miesta v Bratislave podľa vás najviac zaujímajú zahraničných turistov? Odborný seriál GeoBeats zostavil rebríček piatich najlepších atrakcií, ktoré by mali ľudia v našom hlavnom meste vidieť.

Ilustračný obrázok k článku TOP 5 najlepších atrakcií v Bratislave podľa GeoBeats
Zdroj: Dnes24.sk

5. Prezidentský palác – Zahraničným návštevníkom sa veľmi páči budova, ktorá sa nachádza na Hodžovom námestí. Prezidentský alebo Grasalkovičov palác je od roku 1996 sídlom prezidenta Slovenskej republiky.

4. Most SNP + UFO – Stavba storočia na Slovensku v kategórií mostné stavby sa stal jednou z hlavných dominánt Bratislavy. Svojím originálnym dizajnom vie zapôsobiť aj na turistov. Geobeats ho spolu s reštauráciou UFO zaradili na 4. miesto v ich rebríčku.

3. Hrad Devín – V mestskej časti Devín sa na hradnom brale vypína jedna z najvýznamnejších historických pamiatok Slovenska. Hrad Devín navštívi denno denne množstvo ľudí.

2. Dóm svätého Martina – Táto gotická sakrálna stavba v historickom centre neujde pozornosti žiadneho návštevníka. Najväčší kostol v Bratislave je druhým najvyhľadávanejším objektom hlavného mesta.

1. Bratislavský hrad – Čakali ste snáď niečo iné? Podľa tejto národnej pamiatky naše mesto poznajú vo svete. Preto, keď prídu zahraniční turisti do Bratislavu chcú sa ako prvé dostať na hrad.

Celý rebríček aj s komentárom si môžete pozrieť pod článkom.

Prečítajte si tiež: Čo ukázať v Bratislave vášmu známemu zo zahraničia? Desať miest, ktorými určite zabodujete

TOP 5 najlepších atrakcií v Bratislave podľa GeoBeats
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM