Tomáš Stupavský Rôzne

TOP 5 najlepších tradičných pochúťok Račianskych hodov

Račianske hody sú vždy tradičnou prehliadkou pochúťok a originálnych výrobkov. Ani tento rok nebol výnimkou. Podujatie, ktoré sa konalo v mestskej časti Rača, opäť ponúklo svojim návštevníkom bohatý kultúrny program, ale predovšetkým širokú škálu rôznych maškŕt. Pozrite sa, čo nám najviac chutilo.

Ilustračný obrázok k článku TOP 5 najlepších tradičných pochúťok Račianskych hodov
Foto: Tomáš Stupavský / Zdroj: Dnes24.sk

Víno, štrúdle alebo osúchy, to všetko mali možnosť ochutnať návštevníci Račianskych hodov. Aj tento rok sa miestom hodov stal Račiansky chotár. Ten bol umiestnený na križovatke ulíc Alstrova a Jurkovičova.

Na spomínaných miestach sme narazili na množstvo stánkov, ktorých stoly sa prehýbali pod množstvom pochúťok. Okrem predajcov jedla na hodoch prezentovali svoje produkty aj račianski vinári, no do ochutnávky vín sme sa radšej nepúšťali. Skrátka, každý by si na Račianskych hodoch našiel svojich TOP najchutnejších maškŕt, toto je ale náš výber a my sme doňho zaradili tieto tradičné jedlá:

5. Cigánska pečienka

V našom výbere začneme overenou klasikou. Čo by to bolo za hody, keby sa tam nepredávala cigánska pečienka. Možno sa vám to bude zdať smiešne, ale aj toto jedlo sa dá pokaziť. Náhodou dostanete šľachové mäso, ktoré bude chutiť ako guma a verte, z toho nadšený nebudete. My sme mali šťastie a zvolili sme cigánsku zo stánku, kde ju vedeli naozaj chutne pripraviť. Cibuľa, dobré bravčové mäso, mäkká žemľa, skrátka všetko ako malo byť.

4. Korbáčiky

Tieto syrové výrobky sú skôr typickejšie pre stred Slovenska, ale aj v Bratislave nájdete lahodné korbáčiky. Ak nie ste nadšencom mäsových produktov, toto je pre vás správna voľba. Musíme povedať, že táto pochúťka bola určite vyrobená z kvalitného syra.

3. Račianske štrúdle

Keď sme túto sladkosť uvideli, nedalo sa odolať. Koláčov bolo na hodoch požehnane, ale kto neochutnal štrúdlu mohol ľutovať. Zákusok sa doslova rozplýval na jazyku, cesto bolo dobre vykysnuté a jablková plnka nám pripomenula návrat do detských čias.

2. Poplamúchy

Toto je naozaj tradičný výrobok, ktorý sa pečie priamo v hlinených peciach. Práve to mu dodáva nezameniteľnú chuť. Poplamúch je vlastne podpecník. Slovanská špecialita sa na hodoch piekla priamo pred zrakmi návštevníkov, čiže keď ste naň dostali chuť, mohol sa podpecník prsunúť priamo do vášho žalúdka.

1. Poľovnícky guláš

Priznáme sa, guláš sme na hodoch neočakávali. No račianski poľovníci sa sem prišli pochváliť svojim umením, ako má chutiť dobrý guláš z diviny. A musíme ich produkt skutočne oceniť. Guláš bol brilantný. Preto sme sa rozhodli ho vyhlásiť za najlepšiu pochúťku Račianskych hodov.

Prečítajte si tiež: TOP 5 najbláznivejších vychytávok Dobrého trhu na Jakubáku + FOTOGALÉRIA

Najlepšie pochúťky Račianskych hodov
8
Galéria
Foto: Tomáš Stupavský / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM