Kultúra

TIPY NA VÍKEND: Zabíjačky, ochutnávky, tancovačky aj niečo pre milovníčky módy

Posledný víkend pred začiatkom pôstu dáme prasiatku posledné zbohom, nabrané kilá vytancujeme na plese a módne blogerky nám ukážu, ako byť IN.

Ilustračný obrázok k článku TIPY NA VÍKEND: Zabíjačky, ochutnávky, tancovačky aj niečo pre milovníčky módy
8
Galéria

Cykloburza

V roku 2017 bude mať Cykloburza pevné pravidelné miesto v kalendári Starej tržnice v Bratislave. Príďte získať, vymeniť alebo predať cyklo súčiastky a bicykle. Konkrétna typológia komponentov nie je určená, ale má to byť stará dobrá burzárska klasika.

sobota / 9:30 hod. / Stará tržnica

1. Bloger bazár

Máte tu jedinečnú možnosť doplniť svoj šatník o štýlové kúsky od šikovných slovenských fashion blogeriek, ktoré sa touto formou rozhodli vytriediť svoje šatníky a podporiť recykláciu. V dnešnej fast fashion dobe je to skvelá možnosť ako aspoň trochu spraviť niečo prospešné pre našu planétu. Vďaka takýmto akciám sa zároveň viete dostať ku naozaj krásnym kúskom a byť aj atraktívne a trendy.

Môžete sa tešiť na rozličné trendy kúsky, ktoré si hľadajú svojho nového majiteľa. Štýlové oblečenie, doplnky, obuv, bižutéria a mnoho iného… Máte sa naozaj načo tešiť. Práve preto neváhajte a spríjemnite si poslednú februárovú sobotu návštevou Satori Stage.

sobota / 13:00 hod. / Satori Stage / vstup zdarma

Výstava vín

Spolok priateľov vína vo Viničnom organizuje 35. ročník súťaže Výstava vín Viničné 2017. Táto výstava je zaradená do zoznamu nominačných výstav hroznových vín pre Národný salón vín Slovenskej republiky 2017.

sobota / Viničné / 13:00 – 22:00 hod.

Obecná zabíjačka

Obce Rohožník, Jakubov a Doľany usporiadajú v sobotu tradičnú zabíjačku. Výrobky zo svíň si môžete nakúpiť a pochutnávať si na nich aj doma. Zabíjačka v Rohožníku sa odohrá pred domom kultúry. O 9:00 hod. odštartuje tradičný kultúrny program v kultúrnom dome a o 19:00 hod. sa bude pochovávať basa. O deviatej začínajú aj v Jakubove, 9:30 začne ochutnávka zabíjačkových aj sladkých fašiangových špecialít. Nebude chýbať ani pivko či varené vínko a dobrá hudba. S fašiangom sa tento rok bude lúčiť obec Doľany tradičnou dedinskou zabíjačkou. Pochutíte si na čerstvých jaterničkách, krvavničkách, pečenom mäse a zabíjačkovej kaši.

sobota / 9:00 – 19:00 hod.

Modranská kapustnica

Fašiangové zvyky na Slovensku tvoria pestrú paletu najrozličnejších zábavne ladených obradov, sprievodov a stretnutí miestneho spoločenstva. V Modre už tradične oslávite fašiangy obľúbenou súťažou vo varení kapustovej polievky, dobrým jedlom, vínom a muzikou. Tradičné zimné podujatie sa uskutoční na priestranstve pred Kultúrnym domom v Modre (Sokolská ul. 8).

Viac info TU.

sobota / Modra / 9:00 – 15:00 hod.

2. Ružinovský maškarný bál

Počas večera vystúpi Katie & Charlie (Katka Ivanková a Karol Csino) so svojou swingovou a kabaretnou show. Prísť v kostýme nie je podmienkou, ale pre každý takto oblečený pár je pripravený darček – fľaša sektu. Tancovať sa bude až do svitania.

sobota / 19:00 hod. / Dom kultúry Ružinov / vstupenka 35 eur

Blšák na Interi

Jeden z najväčších a najznámejších blších trhov v Bratislave sa po zimnej prestávke vracia na scénu. Trh s nenapodobiteľnou atmosférou ponúka naozaj čokoľvek. Nájdete tu oblečenie za pár eur, starý nábytok či elektroniku, módne doplnky, obrazy, knihy, sošky s náboženskou tematikou, hračky, staré bicykle, keramiku či interiérové doplnky.

Viac o blšáku na Interi sa dočítate TU.

nedeľa / Štadión Inter / 8:00 – 13:00 hod. / vstup zdarma

Sen x skutočnosť

Finisáž výstavy Sen × skutočnosť ǀ Umenie & propaganda 1939 – 1945. Súčasťou programu bude sprievod výstavou Siesta v galérii: Sen × skutočnosť formou rozhovoru, kurátorské záverečné slovo a koncert z diel skladateľov 30. – 40. rokov s prednáškou.

nedeľa / 15:00 hod. / Slovenská národná galéria Bratislava / vstup voľný

Nedeľné športové večery

Máte radi stolný futbal, biliard alebo šípky, no nemáte si s kým zahrať? Tak sa pridajte v nedeľu ku Gettpalákom. Čo vás čaká? Kopec zábavy pri stolnom futbale, šípkach a biliarde, prípadne pri pokeci s ostatnými Gettpalákmi pri kofole/pive alebo dobrom jedle.

nedeľa / 19:00 hod. / Naše Hospoda Machnáč

Program na víkend
8
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM