Kultúra

TIPY NA VÍKEND: Štedré a veselé fašiangy, plesy, detské karnevaly aj dobré víno

Cez víkend sa zabavíte naozaj kráľovsky. Rovno zo Staromestských fašiangov môžete zájsť na karneval alebo niektorý z mnohých plesov v Bratislave a okolí.

Ilustračný obrázok k článku TIPY NA VÍKEND: Štedré a veselé fašiangy, plesy, detské karnevaly aj dobré víno
6
Galéria

Ochutnajte víno vo dvojici

Pre tých, ktorí majú chuť osláviť sviatok zamilovaných s pohárom dobrého vína, sa budú v Rači už tento víkend konať hneď dve valentínske vinárske akcie. Jednu pripravil už v poradí štvrtý rok za sebou Račiansky vinohradnícky spolok. V priestoroch špecifickej Červenej lisovne pri Nemeckom kultúrnom dome bude možnosť ochutnať vína račianskych vinárov v piatok aj v sobotu. Na dobrú zábavu už tradične zahrá skupiny Profily.

Piatok od 17:00 do 24:00 hod., Sobota od 14:00 do 24:00 hod. / Rača, Červená lisovňa

Druhú akciu – Valentínsku ochutnávku vín – organizuje spoločnosť Villa Vino Rača v salóne vín na Detvianskej ulici. Za vstupné 9 eur môžete ochutnávať, koľko budete vládať.

Piatok od 15:00 do 20:00 hod. / Rača

Inšpirujte sa

Chcete poznať najnovšie trendy v líčení, svadobné novinky na nastávajúci rok alebo si správne vybrať z ponuky potrieb pre deti? To všetko môžete na jednom mieste. V piatok štartuje najväčší slovenský Svadobný veľtrh, Interbeauty aj Dieťa a Rodina.

Piatok 10:00 – 19:00 hod., sobota 10:00 – 18:00 hod. / Incheba Expo Bratislava / Vstupné 6 eur, zľavnené 4 eurá

Oslávte fašiangy

V Starom Meste sa uskutočnia tradičné Staromestské fašiangy spojené so zabíjačkou, ľudovou veselicou i sprievodom masiek. Mestská časť zorganizovala bohatý kultúrny, spoločenský aj gastronomický program. Fašiangový sprievod v maskách sa začne v sobotu od 10:30 hod. na Hviezdoslavovom námestí. Od 11:00 do 16:00 hod. v Zichyho paláci budú tvorivé dielne a vystúpenia pre deti. O 14:00 hod. Vajnorský okrášľovací spolok priblíži fašiangové zvyky.

Sobota / Hviezdoslavovo námestie / od 10:30 hod. / Vstup voľný

Plesajte až do rána

Aj tento víkend máte príležitosť vytiahnuť plesovú róbu a to hneď na niekoľkých miestach. Plesať sa bude v Dúbravke na Fašiangovom plese, v Karlovej Vsi, v Novom Meste, v Senci, na Reprezentačnom plese v Slovenskom Grobe aj na Mestskom reprezentačnom plese v Stupave. Všetky plesy budú v miestnych domoch kultúry.

Piatok / Dom kultúry Senec / od 19:00 hod.

Sobota / Dom kultúry Dúbravka / od 19:00 hod.

Sobota / Stredisko kultúry Vajnorská / od 20:00 hod.

Sobota / Kamel klub Karlova Ves / od 19:00 hod.

Sobota / Dom kultúry Slovenský Grob / od 19:00 hod.

Sobota / Dom kultúry Stupava / od 20:00 hod.

Vychutnajte si pohár vína

Pezinské vínne pivnice predstavia tie najlepšie vína od lokálnych vinárov. Už po deviaty raz vo vinárskej metropole pod Karpatmi ožijú historické pivnice a ponúknu svojim návštevníkom to najlepšie z produkcie miestnych vinárov. Okrem zážitku zo samotnej degustácie čaká na návštevníkov prehliadka atraktívnych historických priestorov, z ktorých si niektoré môžete prezrieť iba príležitostne.

Sobota / Pezinok a okolie / od 13:00 do 21:00 hod. / Vstupné 25 eur

Zdroj: TASR

Zabehajte si vo dvojici

Beh párov Valentínsky DôveRUN Ty a Ja 2017 je vo svete známy koncept štafetového behu párov. Na Slovensku je zastúpený práve valentínskym podujatím s traťou 5+5 km. Štart a cieľ je v parku pri kruhovom objazde na ulici Pod záhradami v bratislavskej Dúbravke. Prvé tri víťazné miesta dostanú hodnotné ceny a pre výherný pár je pripravený skvelý wellness pre zaľúbených.

Nedeľa / Dúbravka, Pod záhradami / od 11:00 hod.

Vezmite deti na karneval

V nedeľu zaplnia Dom kultúry Ružinov čarodejnice, princezné, piráti a iné masky od výmyslu sveta. Dôvodom bude detský karneval pre všetkých malých Ružinovčanov. Deti sa môžu tešiť na maľovanie na tvár, svoju kreativitu ukážu na tvorivých dielňach aj na diskotéke. Organizátori pripravili pre deti aj súťaž o najkrajší kostým.

Nedeľa / Dom kultúry Ružinov / od 16:00 hod. / Vstup voľný

Deti sa stretnú aj na Dúbravskom karnevale. Čaká ich zábava, súťaže a tance v maskách i sladké odmeny. „Novinkou tento rok bude mini workshop breaku,“ pozýva riaditeľ kultúrneho domu Peter Varga.

Nedeľa / Dom kultúry Dúbravka / od 16:00 hod. / Vstupné 2 eurá

Vypočujte si Bartóka

Február sa bude v Bratislave niesť v znamení hudby Béla Bartóka. Maďarského skladateľa, jedného z najoriginál­nejších a najvýznamnejších tvorcov hudby 20. storočia, spájajú so Slovenskom viaceré väzby. V dnešnej Bratislave študoval na gymnáziu a nadviazal tu dlhoročné priateľstvá. Do hlavného mesta opäť zavíta podujatie Bartók sa vracia do Prešporku a to už túto nedeľu. Koncerty budú štyri. Okrem toho najbližšieho v nedeľu koncerty odznejú aj 16., 17. a 18. februára.

Nedeľa / Slovenský rozhlas / 18:0 hod. / Vstupné 10 a 15 eur

Vikend február
6
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM