Kultúra

TIPY NA VÍKEND: Posledný aprílový víkend sa bude niesť v duchu slovanských tradícií

Víno, jedlo, tanec či akčná zábava na vode. Víkendové menu bude naozaj pestré a na svoje si prídu aj milovníci zvierat.

Ilustračný obrázok k článku TIPY NA VÍKEND: Posledný aprílový víkend sa bude niesť v duchu slovanských tradícií
7
Galéria

Salsa v tanečnom klube

Rozhýbte svoje boky a príďte si užiť Latino párty s DJ Lopez-om, ktorý je dlhoročný expert na salsu a aj bachatu.

piatok / 21:00 hod. / La Bomba, Prievozská 18 / vstupné 5 eur

Festival SlavCon

Je načase pripraviť skafandre a hviezdne lode, pretože témou ďalšieho festivalu SlavCon bude Pod hviezdnou oblohou. Tak, ako prví astronómovia či hrdinovia sci-fi príbehov, aj my sa na jedenástom ročníku vydáme do neznáma a preskúmame veľkú zmenu na našom festivale.

Sprievodný program nájdete TU.

piatok – nedeľa / DK Dúbravka / vstupné v piatok a sobotu 14 eur, v nedeľu 8 eur

Divoké jedlé rastliny – kurzy v Bratislave

Ochutnajte dobroty, ktoré nám ponúka sama príroda. Okrem toho, že sú bohaté na vitamín C a mnoho živín, nasýtia vás úplne zadarmo. Na prechádzke Železnou studničkou v spoločnosti odborníka na jedlé rastliny spoznáte veľa jedlých rastlín a naučíte sa o ich kulinárskych a liečivých využitiach.

Viac si prečítate TU.

sobota / 8:50 a 14:50 hod. / Železná studnička / cena 12– 30 eur

Chlebové hody

Gazdovská dedinka remesiel Abeland pozýva na chlebové hody. Zomelieme na mlyne s mlynským kameňom čerstvú múku a z namnoženého kvásku zarobíme ražné chleby. Deti môžu strieľať lukom, voziť sa na koni a môžu vyrábať drevené šindle.

sobota / 10:00 – 17:00 hod. / Abeland

ŠKODA Svätojurský MTB maratón 2017

V sobotu prebehne 11. ročník vytrvalostného preteku horských bicyklov v oblasti Malých Karpát neďaleko Bratislavy – Škoda Svätojurský MTB Maratón 2017. Vychutnajte si preteky určené pre všetkých alebo príďte zažiť jedinečnú atmosféru týchto podujatí. Pre všetkých sú pripravené súťaže a veľa ďalších atrakcií.

sobota / od 10:00 hod. / v oblasti Malých Karpát

Zdroj: Bratislava - Dúbravka

Festival slovanských tradícií

Stánky s handmade, prírodnou kozmetikou, šperkami a doplnkami pre ženy, zaujímavé prednášky aj domáce občerstvenie a príjemná hudba. To všetko a ešte oveľa viac si jednoducho nemôžete nechať ujsť na Festivale slovanských tradícií v pezinskom Zámockom parku.

Viac sa dočítate TU.

sobota / 10:00 – 22:00 hod. / Zámocký park, Pezinok

Boriešok roka 2017

Hrdí majitelia domácich miláčikov sa môžu zapojiť do súťaže Boriešok roka 2017. Prihláste svojho chlpáča, a to bez ohľadu na rasu, pohlavie, farbu či pôvod a pripravte sa na tvrdý, ale spravodlivý súboj!

Pravidlá sú veľmi jednoduché. Stačí poslať fotografiu vášho štvornohého miláčika do súťaže, ktorá je od piatka 14. apríla zverejnená na facebookovej stránke Bory Mall. Na fotografii, ktorú pošlete, si dajte určite záležať. Vyhrá totiž ten psík, ktorý dostane od fanúšikov na Facebooku najviac lajkov. Súťaž Boriešok roka bude vyhodnotená počas eventu v nákupno-zábavnom centre Bory Mall v sobotu 29. apríla pri príležitosti Svetového veterinárneho dňa. Víťaz a jeho majiteľ získa peknú cenu – balíček s produktmi pre psíkov, ktoré venuje Super Zoo.

sobota / 11:00 – 18:00 hod. / Bory Mall / vstup voľný

Za vínom do Šenkvíc

Túto sobotu obec Šenkvice otvorí v rámci podujatia Za vínom do Šenkvíc vínne pivnice, ktoré nie sú dostupné počas celého roka. Kým v minulosti zvyčajne putovalo víno z miestnych pivníc a prevádzok von „do sveta“ za zákazníkmi, Šenkvice lákajú milovníkov vína do obce.

sobota / 14:00 hod. / Šenkvice

Medzinárodný deň tanca

V Kaštieľskom parku v Stupave sa bude konať Medzinárodný deň tanca. Príďte si spoločne zatancovať, choreografiu vás naučí La Portella. V programe vystúpia La Portella, Devils, Stupavjánek, Arabesky. Súčasťou popoludnia budú tiež nafukovacie atrakcie, tvorivé dielne, člnkovanie na jazierku, maľovanie na tvár a mnoho ďalšieho.

Medzinárodný deň tanca bude prebiehať aj v Eurovei. Program nájdete TU.

sobota / 14:00 – 20:00 hod. / Kaštieľsky park v Stupave

Mambo party

Jeden večer – tri parkety plné hudby a tanečníkov. V tanečnom klube si nenechajte ujsť Mambo party s DJ Freelancerom z Budapešti. Zatancujete si salsu, bachatu a aj mambo. Ak máte chuť na iný štýl, hneď vo vedľajšej sále sa bude konať party West coast swing na modernú hudbu. V klube nezabudli ani na „starú-dobrú“ oldies party, ktorá bude na treťom parkete. Zapojte sa do komunity veselých tanečníkov a inštruktorov.

sobota / 21:00 hod. / La Bomba, Prievozská 18 / vstupné 5 eur

Zdroj: TASR

Akčný víkend na Divokej vode

Príďte počas posledného aprílového víkendu od soboty do pondelka do Areálu divokej vody v Čunove a využite výrazné zľavy na vaše obľúbené aktivity: rafting, vodné skútre, štvorkolky a paintball. Strávte s nami ten pravý Akčný víkend pri dobrom jedle, dobrej hudbe a športových aktivitách.

sobota – pondelok / Areál divokej vody v Čunove

Ružinovský retro majáles

Druhý ročník Ružinovského retro majálesu prinesie do Parku Andreja Hlinku opäť atmosféru obdobia plného tranzistorov, džínsov, laskoniek a romantických hitov. Program zaháji retro súťaž pre deti plná aktivít ako skákanie vo vreci, tvorivé dielne či retro spoločenské hry. Organizátori sa spolu s deťmi a ich rodičmi pokúsia vytvoriť prvý slovenský rekord v najväčšom počte ľudí skákajúcich cez švihadlo. Poobede sa návštevníci môžu tešiť na súťaž o najštýlovejší retro kostým o skvelé ceny, štafetové pitie limonády a retro stánky s občerstvením.

Podvečer majálesu sa Ružinovčania môžu tešiť na koncert talentovaných mladých hudobníkov z kapely Christmas, ako aj na legendárne kapely slovenskej hudobnej scény – Kornel Kadlubiak Band z pôvodnej skupiny Gravis, ktorá sa v 80. rokoch katapultovala medzi hviezdy slovenského rocku nielen vďaka známej skladbe „Skúšky z lásky“ a kapelu Exil s hitom „Kamarát“.

nedeľa / 10:00 – 20:00 hod. / Park Andreja Hlinku

Vajnorský máj

Stavanie mája sa po prvýkrát uskutoční v Parku Pod lipami s Vajnorským okrášľovacím spolkom. Stavania mája sa zúčastnia aj mladí vajnorskí futbalisti. Dobrú cigánsku, oškvarkový pagáčik a iné občerstvenie ponúkne FIALKA – Svetlana Matúšová.

Májová opekačka na Mahrovej bude už tradične 1. mája. Bude zábava, víno, tanec, klobása aj tradičný guláš. Podrobnosti pozrite na webovej stránke. Odvoz je zabezpečený.

nedeľa / 18:00 hod. / Park Pod lipami, Vajnory

Tipy na víkend
7
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM