Kultúra

TIPY NA VÍKEND: Oslava v rytme Cigánskych Diablov, pivný festival aj záverečný koncert Viva Musica!

Víkendové menu je skutočne pestré. Zašportujte si, ochutnávajte pivá či skvelé fazuľovice, zabavte sa na koncerte alebo sa len tak poprechádzajte tajomnými Rusovcami.

Ilustračný obrázok k článku TIPY NA VÍKEND: Oslava v rytme Cigánskych Diablov, pivný festival aj záverečný koncert Viva Musica!
11
Galéria

Záleská divadelná púť

Zálesie sa počas piatku a soboty ponorí do divadelnej atmosféry. Počas dvoch dní sa tu bude konať Záleská divadelná púť 2017, medzinárodný divadelný festival pre deti. Pre detských aj dospelých návštevníkov je pripravený bohatý celodenný program, divadelné predstavenia a tešiť sa môžete aj na skvelé hudobné vystúpenia a chutné jedlo.

piatok – sobota / otvorenie v piatok od 16:30 hod. / Zálesie / vstup voľný

Pivobrana BeerFest

Tradičný festival pivovarov združených v Asociácii malých nezávislých pivovarov Slovenska Pivobrana BeerFest mení miesto i sezónu svojho pôsobenia. Namiesto zimného popíjania piva si všetci milovníci nezávislých pivovarov budú môcť poctivé pivo vychutnať 25. až 27. augusta v ružinovskom Parku Andreja Hlinku. Stánky s pivom si rozloží zhruba desiatka pivovarov z hnutia Pivobrana.

piatok od 15:00 hod. – nedeľa 22:00 hod. / Park Andreja Hlinku / vstup voľný

bratislava – inline 2017

Cimbalovka na korčuliach? Prečo nie! Posledná jazda 14. ročníka bratislava-inline bude patriť Petržalke a folklóru. Približne tisíc korčuliarov a s nimi aj cyklisti, kolobežkári či longboardisti majú možnosť zajazdiť si v piatok večer po cestách, ktoré bežne patria autám. Súčasťou podujatia je škola inline korčuľovania, požičovňa a servis korčúľ, pitný režim či partnerské stánky.

piatok / od 19:00 hod. / štart pred OC Aupark / vstup voľný

Nočné prehliadky na hrade

Novinka z radu nočných prehliadok na Červenom Kameni vás zavedie na francúzsky kráľovský dvor v čase vlády kráľa Henricha III. Pre návštevníkov je pripravené predstavenie Pani z Monsoreau spojené s nočnými prehliadkami hradu. Využite túto príležitosť zažiť tajomnú atmosféru hradu v noci.

piatok – sobota / každú celú hodinu od 18:00 do 22:00 hod. / Hrad Červený Kameň / vstupné 8 eur, študenti 4 eurá, deti do 6 rokov zdarma

Námestie slobody ožíva

Mesto chce vrátiť život Námestiu slobody, a preto pripravilo podujatie, ktorým chce na námestie znova prilákať ľudí. Čakajú na vás rôzne aktivity pre všetky vekové kategórie. Určite sa môžete tešiť na cvičenie bodywork s trénerkou priamo v areáli, pojazdné autíčko s kávou, či pre tých menších fúkanie balónikov. Bude tu aj výstava o histórii námestia či cirkusové predstavenia a iné.

piatok / od 18:00 do 20:00 hod. / Námestie slobody / vstup voľný

Jesenná burza

V Stupave sa bude konať ďalšia charitatívna burza pod záštitou značky Stupavské srdce v sobotu vo výstavnej sále kultúrneho domu. Predávať sa bude zachovalé jesenné a zimné oblečenie a obuv pre deti aj dospelých, bytový textil a školské potreby.

sobota / od 8:00 do 12:00 hod. / Kultúrny dom v Stupave / vstup voľný

Fyzulnačka

V Pezinku sa bude konať 14. ročník súťaže vo varení tradičnej fazuľovej polievky – Fyzulnačka! Súťažné tímy začnú variť od 9:00 hod. rôzne fazuľové polievky, ktoré budete môcť neskôr ochutnávať a vyberať víťaza. Fazuľová polievka má v Pezinku dlhoročnú tradíciu, preto vieme už teraz povedať, že ochutnávanie bude rozhodne stáť za to!

sobota / od 9:00 hod. / Radničné námestie Pezinok / vstup voľný

Viva Klasika!

Záverečný koncert festivalu Viva Musica! bude veľkolepým uzavretím jeho trinásteho ročníka. Na pódiu v Sade Janka Kráľa sa spolu stretnú umelci, ktorí počas leta svojím hraním spríjemňovali atmosféru v hlavnom meste. Spolu vytvoria jedinečný symfonický orchester, ktorý pod taktovkou Braňa Kostku uvedie výber z najkrajších diel klasickej hudby.

sobota / 17:00 hod. / Sad Janka Kráľa / vstup voľný

Prechádzka Rusovcami

Nakuknite do niekdajšieho zadunajského mestečka Rusovce a jeho tajomstiev. Neobídete miestne drobné sakrálne pamiatky, zaujímavé ľudové domy, tajomný spustnutý zámocký park plný pozoruhodných stavieb a príbehov, zaniknutú židovskú históriu i zabudnutú minulosť nedávnej mnohonárodnosti. Záver bude pri múzeu rímskeho mestečka Gerulata, ktoré môžete po skončení navštíviť.

nedeľa / 9:00 – 12:00 hod., 13:00 – 16:00 hod. a 17:00 – 20:00 hod. / Rusovce / dobrovoľný príspevok 2,5 eur

Cigánski Diabli na Bratislavskom hrade

Pri príležitosti osláv 10. výročia od svojho vzniku predvedú Cigánski Diabli geniálne majstrovstvo na brilantnej hudobnej šou! Grandióznosť celého podujatia podtrhne veľkolepá scéna, na ktorej sa okrem samotných Cigánskych diablov, symfonického orchestra Slovenskej filharmónie a Veľkého cigánskeho orchestra predstavia aj velikáni československého hudobného neba – Lucie Bíla a Robo Grigorov.

nedeľa / 20:00 hod. / Západná terasa Bratislavského hradu / vstupné od 49 eur

Zdroj: YouTube.com
Tipy na víkend (25. - 27. 8.)
11
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM