Kultúra

TIPY NA VÍKEND: Hudobný a vínny festival, tuning párty aj objavovanie duchov sídlisk

V Bratislave sa cez víkend určite nudiť nebudete. Čaká vás pestrý mix akcií, ktoré potešia nielen gurmánov a tých, čo sa radi odviažu na tanečnej párty.

Ilustračný obrázok k článku TIPY NA VÍKEND: Hudobný a vínny festival, tuning párty aj objavovanie duchov sídlisk
7
Galéria
Zdroj: Bratislava.dnes24.sk/TASR

Senecký vínny festival 2017

Pre milovníkov kráľovského nápoja je tu opäť najdlhší slovenský vínny festival, kde môžete ochutnať širokú škálu slovenských, moravských a maďarských vín aj s bohatým kultúrnym programom. Nájdete tu slovenské aj zahraničné vína od rôznych producentov. Festival potrvá až do 5. augusta.

piatok 28. júla od 17:00 hod. – sobota 5. augusta / Senecké jazerá Juh

BeeFree Festival 2017

Hudobný festival sa toto leto uskutoční už osemnásty raz. BeeFree sa koná v open-air klube Pláž pod Ufom, kde bude house stage a v Subclub-e pod hradom. Návštevníci si môžu zatancovať aj v rytme drum and bass, techno a main stage. Akcia má už svoje pevné miesto na festivalovej mape Slovenska, pričom každoročne ju navštevuje niekoľko tisíc prevažne mladých ľudí, ktorí majú vďaka BeeFree jedinečnú možnosť zabávať sa na festivale bez toho, aby za to museli platiť.

piatok od 17:00 hod. / Pláž pod Ufom, Subclub / vstup voľný

Gadžo v meste

Stalo sa vám už niekedy, že ste po rozhovore s cudzincom v Bratislave zistili, že vie o nej viac ako vy? Nebuďte už viac gadžom vo vlastnom meste a zúčastnite sa 2-hodinovej exkurzie, kde Vám poskytnú rýchlokurz Prešporkom. Usporiadatelia garantujú, že potom zaskočíte nielen seba, ale aj každého cudzinca, ktorého nájdete strateného v bratislavských uličkách.

sobota / stretnutie pred historickou budovou SND / 10:00 hod. / vstupné 5 eur

Burza starožitností

V sobotu sa na hrade Červený Kameň bude konať Burza starožitností. Skrášlite si domov unikátnym doplnkom, či kusom nábytku, ktorý dýcha históriou! Nájdete tam skutočné poklady. Nezabudnite, že kto skôr príde, ten skôr berie!

sobota / hrad Červený Kameň / od 7:30 do 12:00 hod.

Duchovia sídlisk

Organizátori akcie pozývajú na cykloprechádzku po bratislavských sídliskách. Sústredia sa pri tom najmä na objekty, ktoré tam pri stavbe projektanti sídlisk či už zámerne alebo náhodne zabudli. „Čo všetko muselo sídliskám ustúpiť a prečo? Aké zaujímavosti a umelecké diela sídliská skrývajú? Ako vyzerajú veľkorysé zámery po rokoch?“ Na tieto a podobné otázky vám fundovane odpovie Ivor Švihran, ktorý už šesť rokov sprevádza ľudí po zaujímavých aj menej vydarených stavbách a lokalitách hlavného mesta.

Prichystajte sa na zdolanie 50 km dlhej stredne náročnej trasy. Zavedie vás z Kamenného námestia cez Obchodnú, Kramáre, Lamač, Dúbravku, Karlovu Ves, Podhradie, Petržalku, Nivy, Ružinov, Prievoz, Medzijarky, Dolné Hony, Starú a Novú Vrakuňu, Trnávku, Raču, Krasňany, Mladú gardu, Slovany, Februárku až na Tehelné pole. Odtiaľ už je to iba na skok na Trnavské mýto, kde bude cykloputovanie ukončené.

sobota / štart z Kamenného námestia / od 10:00 hod.

Škoda Stupava Trophy

Stupava bude celý víkend ponorená do športovej atmosféry! Od piatka do nedele tu totiž bude prebiehať Škoda Stupava Trophy. Tento cyklistický maratón ponúkne možnosti viacerých trás, kde si účastníci môžu zvoliť z rôznych dĺžok podľa svojich schopností. Nebude chýbať ani samostatný detský maratón, zúčastniť sa a zašportovať si teda môže naozaj celá rodina. Tento rok je na podujatí novinkou povolená účasť unicyklov.

piatok – nedeľa / Stupava, Park Hotel INTENZÍVA (Nová ulica) / Viac sa dozviete TU

Power Tuning Party 2017

Piaty ročník letnej oslavy áut v Bratislave, na ktorej sú vítané upravené, luxusné, vzácne, superšportové aj americké autá – ako nové, tak aj staršie. Príďte ukázať svoj 4-kolesový sen a zabojovať o trofeje seriálu Car Fans Cup aj redakcie Power magazínu. Vstup a registrácia do súťaží je bezplatná.

sobota / Shopping Palace Zlaté piesky / od 11:00 hod. / vstup voľný

Vegánska grilovačka

Vynikajúce vegánske jedlo, príjemná atmosféra a dobrá hudba bude v sobotu na dvore bratislavskej Fugy, v rámci podujatia Benefičná grilovačka Vegánskych hodov. Tešiť sa môžete na výborné vegánske burgre aj ďalšie vegánske dobroty. Výťažok z grilovačky poputuje na prípravy Vegánskych hodov Bratislava 2017, preto si okrem chutného jedla so sebou odnesiete aj dobrý pocit.

sobota / klub Fuga / od 16:00 hod.

Siesta v galérii: Drsná škola

Nedeľný pohodový výklad predstaví silnú generáciu súčasných slovenských grafikov. Výstava svojím názvom odkazuje nielen na drsný štýl umelcov, ale i literárnu tradíciu žánru tzv. Hard Boiled School, ktorý bol, rovnako ako grafika, pokladaný za ľahší žáner. Tvorba týchto autorov predstavuje protipól voči zavedenej tradičnej grafickej škole reprezentovanej Albínom Brunovským.

nedeľa / SNG, Esterházyho palác / 16:00 hod. / vstup voľný

Tipy na víkend
7
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM