Kultúra

TIPY NA VÍKEND: Festival iránskych filmov, pozorovanie orliakov aj horúca kubánska noc

Víkendové menu v Bratislave bude skutočne pestré. Zabavia sa milovníci umenia, hudby, prírody i filmoví nadšenci. Z programu akcií si navyše vyberú aj tí najmenší.

Ilustračný obrázok k článku TIPY NA VÍKEND: Festival iránskych filmov, pozorovanie orliakov aj horúca kubánska noc
9
Galéria

Festival iránskych filmov

Filmoví fanúšikovia sa môžu tešiť na festival IRÁN:CI, ktorý predstaví málo známe, ale o to kvalitnejšie iránske filmy. Ich režisérmi sú hviezdy iránskej kinematografie. Predvedú dokonalo zvládnuté remeslo a zavedú vás do sveta hrdinov, ktorí pátrajú po svojej minulosti, hľadajú svetlo, ktoré dávno vyhaslo a pokúšajú sa nájsť k sebe navzájom cestu.

piatok – sobota / Kino Lumière / vstupné 4,50 eur na jeden film / kompletný program nájdete TU

Med v kuchyni

Malokarpatské múzeum a Slovenský zväz včelárov vás pozývajú na prednášku Med v kuchyni v rámci sprievodného programu k výstave Tisícročná včela. Na prednáške sa dozviete, ako využiť med v kuchyni. Pripravené budú aj názorné ukážky, predaj a ochutnávky medu.

piatok / od 16:00 do 18:00 hod. / Malokarpatské múzeum v Pezinku / vstupné 1 euro

Národný tanečný dom

V priestoroch národnej kultúrnej pamiatky sa bude konať interaktívny zimný festival tradičnej kultúry v jej mnohorakých podobách. Čaká vás verejná vernisáž výstavy Tradícia v pohybe – 15 rokov Tanečného domu, premiérové uvedenie unikátneho vizuálno-tanečného workshopu aj interaktívne tradičné, tanečné, hudobné i remeselno-tvorivé dielne pre malých i veľkých pod taktovkou popredných osobností tradičnej kultúry a folklórneho hnutia na Slovensku.

piatok od 19:00 hod. a sobota od 10:00 hod. / Pistoriho palác / vstupné 5 eur, deti 2,50 eur / viac info TU

Archeologické objavovanie

Archeologické múzeum pripravuje pre nádejných mladých archeológov a ich rodičov zaujímavé podujatie s názvom Archeologické objavovanie. Deti spolu s rodičmi prejdú špeciálnu pripravenú archeologickú cestu, na ktorej sa dozvedia mnohé zaujímavé veci zo života ľudí v minulosti a vytvoria si niečo na pamiatku. Téma objavovania znie Bohovia, duchovia, démoni – nezľaknite sa ich, radšej si ich udobrite.

sobota / od 10:00 do 16:00 hod. / Archeologické múzeum SNM, Žižkova ulica

Kubánska noc

Zažite skvelú párty v latinsko-americkom štýle. Príďte si povykrúcať boky na horúce rytmy dovezené priamo z temperamentnej Kuby. Salsu, rumbu, mambo, cha-cha aj latinojazz rozprúdi česká kapela Pragasón a skvelí DJ-i Chocolino a Chingy.

sobota / 21:00 hod. / KC Dunaj / vstupné 7 eur

Zdroj: YouTube.com

Výstava Memories

Výstavu svetoznámeho fotografa slovenského pôvodu Roberta Vana otvoria v priestoroch bratislavskej galérie Danubiana v piatok 19. januára. Expozícia so symbolickým názvom Memories predstaví širokej verejnosti zbierku viac ako 190 retrospek­tívnych snímok, ktoré pochádzajú z rôznych období a miest, kde fotograf v priebehu svojej úspešnej kariéry pôsobil.

od soboty do 11. marca / od 10:00 do 18:00 hod. / Galéria Danubiana / vstupné 10 eur

Pozorovanie orliakov morských

Ak patríte k milovníkom prírody, rozhodne si nenechajte ujsť akciu cestovnej kancelárie watching.sk. Spolu s nimi môžete pozorovať majestátnych orliakov morských zimujúcich v Podunajsku. Účastníkom budú poskytnuté na zapožičanie ďalekohľady. K dispozícii budú aj príručky na určovanie vtáctva a monokulárny ďalekohľad.

nedeľa / od 10:00 do 14:00 hod. / cíp pri prístavisku Modrá čajka / vstupné dobrovoľné

Karneval v Ružinove

Ružinov pripravil pre všetky ružinovské deti detský karneval na tému Ľadové kráľovstvo. Tie sa môžu tešiť na maľovanie na tvár a svoju kreativitu môžu ukázať na tvorivých dielňach. Okrem toho si budú môcť zatancovať na detskej diskotéke a chýbať nebudú ani filmový kútik či detské hry. Vrcholom programu je muzikálová rozprávka Ľadové kráľovstvo, v ktorej vystúpia a zaspievajú originálne piesne odvážna princezná Anna a kráľovná Elza. Medzi deti zavíta i obľúbená postavička – snehuliak Olaf.

nedeľa / 15:00 hod. / Dom kultúry Ružinov / vstup voľný

Ana Ćurčin & The Changes

Ana Ćurčin sa vracia do Bratislavy. Vychutnajte si skvelý koncert, tentokrát aj s jej kapelou The Changes. Ana Ćurčin je speváčka a textárka, narodila sa v Bagdade, vyrastala v Moskve a žije v srbskom Belehrade. Jej hudba v jedinečnej atmosfére spája tradície ľudového, amerického a dream-popu.

nedeľa / 20:00 hod. / Kafe Scherz Palisády / vstupné 10 eur

Zdroj: YouTube.com
Tipy na víkend (19. - 21.1.)
9
Galéria
Zdroj: Facebook
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM