Kultúra

TIPY NA VÍKEND: Dni Petržalky, Stredovek v sade, River Show aj Senecké leto

Čaká nás extra pestrý víkend. Stredovekí bojovníci sa pobijú v Sade Janka Kráľa, Petržalka oslávi svoje dni a Rendez sa zaplní historickými vlakmi. A to nie je ani zďaleka všetko!

Ilustračný obrázok k článku TIPY NA VÍKEND: Dni Petržalky, Stredovek v sade, River Show aj Senecké leto
6
Galéria
Zdroj: Slnovrat na Dunaji , TASR

Stredovek v Sade Janka Kráľa

Príďte si užiť atmosféru stredoveku do Sadu Janka Kráľa. Môžete sa tešiť na historické stanové tábory, rekonštrukciu stredovekej bitky, šermiarske turnaje, dobové remeslá a množstvo inej zábavy. Pre deti bude pripravená detská aréna, pre milovníkov prírody sokoliarske vystúpenie a večer bude koncert dobovej kapely. Okrem turnaja skupín či jednotlivcov budú historickí nadšenci medzi sebou zápoliť pri hraní stredovekej hry soule.

sobota / od 10:00 do 20:00 hod. / vstup voľný / viac sa dozviete TU

Dizajn Market Hviezdko 2018

Dizajn Market aj tento rok prinesie svieži vánok mladého dizajnu. Príďte ochutnať čerstvý česko-slovenský dizajn a vykročte do leta s novými kúskami. Na Dizajn Markete Hviezdko sa môžete tešiť na začínajúcich aj etablovaných dizajnérov, tvorcov a predajcov v známych drevených stánkoch so všakovakými handmade vecičkami, ktoré budete môcť naživo vidieť, vyskúšať a kúpiť.

piatok – sobota / od 10:00 hod. / Hviezdoslavovo námestie / vstup voľný

Čerešňový juniáles

Zábavné popoludnie pred Domom kultúry, na ktorom si pripomeniete tradíciu, históriu pestovania a zberu čerešní v Dúbravke. Na zaujímavej akcii nebudú chýbať ani stánky s občerstvením a pestrý kultúrny program.

sobota / od 15:00 hod. / pred DK Dúbravka / vstup voľný

River Show 2018

Slnovrat na Dunaji je mesiac trvajúce podujatie, ktoré oslavuje život v rieke a okolo nej. Neoddeliteľne k nemu patrí aj skvelá River Show. Tretí ročník tejto akcie zvíri hladinu veľtoku v Bratislave už v sobotu. Skvelá akcia, na ktorej sa určite nudiť nebudete, ponúka výstavu luxusných lodí, exhibície vodných športov aj prezentáciu majstrov sveta.

sobota / od 14:00 do 18:00 hod. / nábrežie pri Eurovea / vstup voľný / viac TU

Senecké leto

Tradičné letné podujatie pre všetkých, ktoré na vás aj tento rok čaká na Slnečných jazerách v Senci. Zabavia sa deti aj dospelí. V programe okrem iných uvidíme kapely Korben Dallas či Polemic. Hviezdami večera budú Peter Nagy a Majk Spirit. Oblohu na záver rozžiari veľkolepý ohňostroj.

sobota / od 12:00 hod. / Slnečné jazerá JUH / Vstupné 5 eur v predpredaji, na mieste 10 eur

Bežecký festival

Run Fest Petržalka 2018 je určený pre všetky vekové a záujmové kategórie s programom pre celú rodinu. Podujatie sa uskutoční v sobotu pri jazere Veľký Draždiak. Medzi bežeckými aktivitami je zaradený beh detí, beh s kočíkom, Grand prix 10 km a polmaratón. Deti sa môžu tešiť aj na nafukovacie atrakcie, maľovanie na tvár a iné sprievodné atrakcie.

sobota / od 9:00 hod. / pri jazere Veľký Draždiak / viac informácií TU

Dni Petržalky

Multižánrový festival Dni Petržalky vyvrcholí ako každý rok celodenným kultúrno-zábavno-spoločenským galaprogramom na petržalskej dostihovej dráhe. Čaká vás rôznorodý program na malom pódiu, kreatívne programy, súťaže, atrakcie, hudobno-tanečný program a galakoncert na hlavnom pódiu.

sobota / od 10:00 hod. do polnoci / Dostihová dráha, Starohájska ul. / vstup voľný / viac TU

Rendez 2018

Nostalgia verzus 21. storočie. Tak by sa jednou vetou dal charakterizovať jubilejný 20. ročník kultového železničiarskeho podujatia, ktoré pravidelne láka do hlavného mesta tisícky návštevníkov. Závan starých čias návštevníkom RENDEZU 2018 priblíži výstava viac ako dvadsiatky historických hnacích železničných vozidiel, ktoré sú dodnes schopné prevádzky. České dráhy predstavia jedinečný motorový vozeň „Strieborný šíp“, ktorého dejiny siahajú do čias spred druhej svetovej vojny. A uvidíte aj mnoho Ďalšieho!

sobota – nedeľa / od 10:00 do 17:00 hod. / Železničné múzeum Slovenskej republiky

Nedeľná paráda: Dáždnikový pochod

Nedeľná Paráda …alebo Celý svet pod jednou strechou! To je slogan nepravidelných nedeľných podujatí v Starej tržnici. Špeciálne vydanie pri príležitosti Svetového dňa utečencov vám znovu ponúkne pestrý mix zážitkov a stretnutí s ľuďmi z mnohých krajín. Opäť sa budú ochutnávať netradičné jedlá, variť naživo, predstavovať cudzinecké komunity a mimovládne organizácie, učiť sa i zabávať na tvorivých dielňach. Súčasťou bude aj Dáždnikový pochod ulicami Starého mesta, ktorý sa v Bratislave uskutoční už po siedmy raz.

nedeľa / od 12:00 do 17:00 hod. / Stará tržnica

Karlovešťania v Starom Meste

Karlovešťania budú v nedeľu prezentovať to najlepšie zo svojej štvrte v Starom Meste. Nebudú chýbať vystúpenia folklórnych súborov ani prezentácia Karloveského športového klubu či vystúpenie Karloveského tanečného centra. Na návštevníkov akcie čaká CirKus-Kus aj Taekwondo Ryong – adrenalinová športová exhibícia a mnoho ďalšieho.

nedeľa / 15:00 hod. / Hlavné námestie / vstup voľný

Ilustračné foto

TIPY NA VÍKEND
6
Galéria
Zdroj: Bratislava.dnes24.sk/TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM