KAW Kultúra

Tipy na víkend: Nenechajte si ujsť remeselný trh, zábavu v lodenici či pohár vína vo vinici

Mnohé skvelé akcie v Bratislave a okolí budú ešte dozvukom Dňa detí. Nájdu sa však aj podujatia, kde si prídu na svoje aj dospelí.

Ilustračný obrázok k článku Tipy na víkend: Nenechajte si ujsť remeselný trh, zábavu v lodenici či pohár vína vo vinici
10
Galéria
Zdroj: Eva Sládková

Petržalské remeselné trhy

V sobotu môžete navštíviť trhy s ručnými výrobkami. Počas celého trvania podujatia budú traja umelecký remeselníci, členovia Združenia cechov historických remesiel a ÚĽUVu, nielen prezentovať svoje hotové výrobky, ale aj predvádzať výrobné postupy, prácu s materiálmi, špeciálne nástroje a pomôcky.

Budete mať možnosť priamo sledovať, ako sa pod rukami rezbárov, šperkárov, či čipkárov rodí niečo úplne nové. A ak si trúfnete, budete si to môcť aj vyskúšať a vytvoriť si malý darček.

Súčasťou podujatia bude vystúpenie Šaša o 14.00 hod. a tiež vystúpenie finalistov súťaže POP STAR o 15.00 hod.. O 16.00 Hugo Sníček zaspieva svoje pesničky.

sobota / od 12.00 hod. / pred DK Zrkadlový háj, Petržalka

Víkend vo viniciach

Račiansky vinohradnícky chodník oznamuje, že aj tento víkend môžete zájsť do vinohradov. Okrem posedenia na trávnatej ploche či v rozkvitnutom riadku plnom bzukotu, farieb, vôní a života si môžete dopriať lokálne vínka, nealko, pagáčik, kapustník či buchtu a aj teplé jedlá.

celý víkend / vinohrady nad Račou / Vinica Tal bude otvorené od piatka (16.00 do 21.00 hod.) do nedele (cez víkend 14.00 – 21.00 hod.)

Deň detí na Korze

Decká, maminy a ocinovia, zážitkový deň detí začne na Korze a bude smerovať do Lodenice Zálesie. Rozprávková cesta vás prevedie troma Dunajskými povesťami. Počas dňa budete sprevádzaní vílami, vodníkmi a okolitou prírodou Malého Dunaja. Od 10.00 do 13.00 bude pripravená bádateľská časť a od 14.00 – 15.00 hasiči pre vás pripravia kúpeľ v hasičskej pene.

sobota / Lodenica Zálesie / od 10.00 do 15.00 hod. / vstup voľný

Susedský deň detí

Sobota: Hravé aktivity v priestoroch okolo celého Domu kultúry Lúky – skákacia škôlka, skákanie cez gumu, triafanie loptou do koša, stan na prezentáciu súťažnej hry Petržalskí pátrači a výstava výtvarných diel malých Petržalčanov „Príbeh mojej školy“. Okrem toho na vás čakajú mnohé ďalšie prekvapenia. Podrobný program TU.

sobota / od 10.00 hod. / DK Lúky / Petržalka / vstup voľný

Nedeľa: Ani v nedeľu nuda nehrozí. Od 16.00 hod. bude k dispozícii Remeselná dielňa s darčekom pre každé dieťa. Bude sa venovať šperkárstvu. Potom, o 17.00 hod. si drobci môžu pozrieť predstavenie AKO SA KUBO S DRAKOM PORÁTAL. Nasledovať bude Čaj o piatej s vystúpením marionetového divadla Animare Silva.

nedeľa / od 16.00 hod. / Dom kultúry Lúky, Klubovňa a Komunitná záhrada / Petržalka / vstup voľný

Deň detí v Novom Meste

Deti čaká veľká zábava s hitmi z najobľúbenejších rozprávok, divadielko s postavičkami z Ľadového kráľovstva, Cililing či Tučniakov z Madagaskaru, kúzelník a tanečníci zo S3T KIDZ. Viac informácií TU.

nedeľa / Kuchajda, amfiteáter / ihrisko na ZŠ Odborárska / Kramáre, ihrisko na Ladzianskeho / vstup voľný

Viac o kultúre v Bratislave

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM