Kultúra

TIPY NA TÝŽDEŇ: Užívajte si vianočnú atmosféru na koncertoch či trhoch na Obchodnej

Najkrajšie sviatky v roku sa nezadržateľne blížia a tak sa môžete v Bratislave tešiť na množstvo podujatí, ktoré vás naladia na vianočnú atmosféru.

Ilustračný obrázok k článku TIPY NA TÝŽDEŇ: Užívajte si vianočnú atmosféru na koncertoch či trhoch na Obchodnej
9
Galéria

Vianočné trhy na Obchodnej

Dnes sa otvára šiesty ročník vianočných trhov na Obchodnej ulici s podtitulom „Bez cigánskej“. Príďte sa pokochať krásnymi a netradičnými vianočnými handmade darčekmi. Tešia sa na vás kreatívni umelci z celého Slovenska.

od pondelka do soboty / od 10:00 do 18:00 hod. / Dvor 66 / vstup voľný

Spievajúci balkón

Vianočná Bratislava prinesie aj v tomto roku Spievajúci balkón – koncert na netradičnom mieste. Z balkóna na Primaciálnom námestí budú znieť tóny a cappelly Fragile. Fanúšikovia tejto obľúbenej hudobnej formácie sa môžu tešiť na vianočné koledy, ale aj najčerstvejšie skladby z ich repertoáru.

pondelok / 18:00 hod. / Primaciálne námestie / vstup voľný

Vianočný filmový bazár

Na návštevníkov čaká veľký výber slovenských filmov na DVD nosičoch a kvalitná filmová literatúra z predajne Klapka.sk za zvýhodnené ceny. V predaji bude aj nástenný kalendár SFÚ na rok 2018 s portrétmi slovenských filmových osobností od fotografa Mira Nôtu.

do nedele 17. decembra / každý deň od 17:00 do 21:00 hod. / Kino Lumiére / vstup voľný

Vianočný žúr chalaňov

Vianočný žúr chalaňov je záverečná časť štvordňovej charitatívnej akcie Vianočný bazár chalaňov, ktorý už ôsmy rok prinášajú známi slovenskí herci Lukáš Latinák, Marián Miezga a Róbert Jakab. Na akcii vystúpia Vidiek, Le Payaco, Puding Pani Elvisovej, Samuel Tomeček & Band, Lukáš Adamec, Kamil Mikulčík & Vilo Csontos, Hudba vesmírna & Dominika Morávková a mnohí ďalší.

pondelok / 18:30 hod. / Majestic music club / vstupné 25 eur

Ochutnávka medov a medoviny

V Čajovni Zámocká je pripravená super akcia pre všetkých, ktorí majú radi produkty našich včielok. Môžete sa tešiť na zaujímavé rozprávanie Ivana „Váňu“ Pavčeka o včelách, mede a včelárstve a zároveň ochutnať parádne medy a medovinu z včelárstiev „Pavček – Biebl“ a „Blaškovič“.

utorok / 18:00 hod. / Čajovňa Zámocká / vstup voľný

Mária Čírová a Robo Opatovský – Vianočné turné

Mária Čírová a Robo Opatovský sa opäť rozhodli rozdávať vianočnú pohodu. Ich spoločné turné bolo minulý rok megaúspešné a fanúšikovia si doslova vyžiadali repete. Tento rok si ich koncert vychutnáte aj v Bratislave. Okrem krásnych vianočných piesní zaspievajú aj svoje tohtoročné novinky, z ktorých sa už stali hity – Mária skladbu „Iba tebe“ a Robo „Keď muž miluje ženu“.

utorok / 18:00 hod. / Istropolis / vstupné 15 eur

Vianočný koncert La Musica

Spestrite si pracovný týždeň koncertom, ktorý pohladí vašu dušu. La Musica – Voice studio pozýva všetkých milovníkov hudby na koncert svojich žiakov. Čaká vás príjemne strávený podvečer v predvianočnom období, kde sa môžete započúvať do krásnych melódií rôznych žánrov a štýlov.

streda / 18:30 hod. / Kostol sv. Vincenta de Paul / vstup voľný

Free n Loop

V Pistoriho paláci sa môžete tešiť na koncert kapely Freen n Loop. Ide o hudobný projekt Petra Luhu, Mariána Jaslovského a husľového virtuóza Jána Berkyho Mrenicu ml. Čaká vás plná škála rytmov a emócií vo vlastných kompozíciach s naživo tvorenými loopmi a zvukmi.

štvrtok / 19:00 hod. / Pistoriho palác / vstupné 7 eur

EZOEXPO

Na záver týždňa môžete v Ružinove navštíviť Festival zdravia, krásy, životného štýlu a ezoteriky. Kvalita života súvisí nielen s fyzickým, ale aj duševným zdravím, preto nájdete na jednom mieste zdravie, krásu, životný štýl a ezoteriku. Súčasťou festivalu je predajná výstava tovaru a služieb, ako aj prednášky s odborníkmi na aktuálne témy.

piatok a sobota / Dom kultúry Ružinov / vstup voľný

Vianočné SAShE

Príďte si poobzerať bohatú nádielku z dielne handmade, dizajnových a remeselných tvorcov zo SAShE.sk. V krásnych historických priestoroch Pistoriho paláca nájdete množstvo inšpirácie na darčeky pre svojich milovaných, ale aj potešenia pre seba.

piatok – nedeľa / Pistoriho palác / vstup voľný

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM