Kultúra

TIPY NA TÝŽDEŇ: Užite si temperamentný žúr, obdivujte kresby plné fantázie a oslavujte s Artforom

V našom meste sa počas týždňa nudiť nebudete. Nenechajte si ujsť bienále ilustrácií, oslavy legendárneho kníhkupectva a užite si hudobné lahôdky v bratislavských kluboch.

Ilustračný obrázok k článku TIPY NA TÝŽDEŇ: Užite si temperamentný žúr, obdivujte kresby plné fantázie a oslavujte s Artforom
5
Galéria
Zdroj: TASR

Bienále ilustrácií Bratislava 2017

Odštartoval 26. ročník medzinárodnej súťažnej prehliadky originálov ilustrácií kníh pre deti. Zúčastňuje sa na nej 49 krajín z celého sveta. Súčasťou je bohatý program výstav a podujatí pre deti a dospelých nielen v hlavnom meste, ale aj na viacerých miestach Slovenska. Pozrieť si úžasné ilustrácie plné fantázie a zúčastniť sa s deťmi na množstve akcií a workshopov môžete až do 29. októbra 2017. Viac sa dozviete TU.

celý týždeň / SNM, Vajanského nábrežie 2 / otvorené je denne okrem pondelka 9:00 – 18.00 hod. / vstupné: deti 1 euro, dospelí 2 eurá

25 rokov dobrodružstva na Kozej

Artforum má narodeniny, ktoré treba patrične osláviť. Máte na to príležitosť až do piatku 15. septembra. Súčasťou osláv bude aj vystúpenie Divadla Stoka s hrou Bordeline. Čaká na vás monodráma Petra Tilajčíka podľa románu Ivany Gibovej. Scenár I. Gibová a B. Uhlár. Na klávesy hrá Braňo Mosný. Program na celý zvyšok týždňa sa dozviete TU.

pondelok / Artforum, Kozia ulica / 20:00 – 21:00 hod.

El Moro v Cafe Scherz

Bratislavská hudobno – tanečná skupina zahrá, zaspieva a zatancuje v novom programe skladby zo západného Balkánu a Blízkeho Východu ako aj svoj osvedčený repertoár – tradičné andalúzske flamenco.

utorok / Cafe Scherz, Palisády 27 / od 19:09 hod. / vstupné 4 eurá

Nemecká jeseň v Kine Lumière

Tohtoročná jeseň bude v Kine Lumière patriť nemeckej kinematografii. V utorok sa vo Filmotéke začne rozsiahla prehliadka Nemecká jeseň zameraná na fenomén tzv. nového nemeckého filmu. Prostredníctvom takmer tridsiatky filmov predstaví tvorbu režisérov, ktorí sa v 60. rokoch minulého storočia pokúšali zmeniť vtedajšiu kinematografiu. Diváci sa počas štyroch mesiacov zoznámia s dielami Alexandra Klugeho, Rainera Wernera Fassbindera, Wernera Herzoga, Volkera Schlöndorffa či Wima Wendersa.

utorok / Kino Lumière / 18:15 hod.

Viktor Horján číta Didiho

Ľudovít Didi bol prvým rómskym spisovateľom a autorom v slovenskej literatúre, jediným Rómom, ktorý podpísal Chartu 77 a laureátom špeciálneho ocenenia poroty Roma Spirit In memoriam za rok 2014. Vyrastal v biednych podmienkach v mnohopočetnej rómskej rodine, zažil veľa hladu, ponižovania, ale aj prostú radosť zo života. Po maturite sa stal učiteľom. Čítanie z knihy Príbehy svätené vetrom v podaní Viktora Horjána si môžete vypočuť v KC Dunaj.

utorok / KC Dunaj / 19.00 hod. / vstup je voľný

Bez vody nie je život

Bez vody niet života. Pre našinca zvyknutého na jej dostatok tento fakt možno nie je hodný pozornosti, no pre stámilióny ľudí na svete je kľúčom ku každodennému prežitiu. A podľa prognóz to môže byť v najbližších desaťročiach ešte horšie. Napriek tomu však stále máme možnosť to zmeniť. Príďte v stredu poobede k fontáne pri Eurovea a stretnite slovenské organizácie, ktoré na tom pracujú. Zbadáte ich už z diaľky, stačí sa vybrať smerom k fontáne a hľadať veľkú žltú nafukovaciu bandasku.

streda / fontána pred OC Eurovea / od 15:00 do 19:00 hod.

Duo Montanaro

Francúzsky inštitút na Slovensku vás srdečne pozýva na koncert známeho dua francúzskych hudobníkov Miquèu Montanaro a Baltazar Montanaro-Nagy, ktorí sa vracajú do Bratislavy, aby tu odohrali koncert v kaviarni Dobre & Dobré a predstavili skladby zo svojho nového albumu s názvom „KI“.

štvrtok / Dobre & Dobré / Nedbalova 13 / 19:00 hod.

Slobodný bashavel

Oslávte koniec leta a slobody na divokom temperamentnom balkánskom žúre. Hrať bude DJ Sarajevo.

štvrtok / V-klub / 21:00 hod. / 8 eur

Tipy na týždeň
5
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM