Kultúra

TIPY NA TÝŽDEŇ: Užite si prvé dni nového roka na koncerte alebo navštívte výstavu

Prvý pracovný týždeň v roku 2018 ponúkne jazzový koncert, skvelú párty na vlnách Dunaja aj zaujímavé výstavy.

Ilustračný obrázok k článku TIPY NA TÝŽDEŇ: Užite si prvé dni nového roka na koncerte alebo navštívte výstavu
8
Galéria

Tisícročná včela

Na výstave Tisícročná včela uvidíte okrem Veľkej matky – včely známej z kultového slovenského filmu Juraja Jakubiska, aj viac ako 100 exponátov od histórie po najnovšie technológie. Súčasťou expozície sú originálne úle, živé včielky aj ochutnávka medu. Na deti čaká medovníková chalúpka s ježibabou a tiež medveď a jeho brloh.

do konca marca / Malokarpatské múzeum v Pezinku / viac o výstave TU

Majster Pavol z Levoče. Ruky a zlato v službe ducha

Na Bratislavskom hrade máte možnosť vidieť jedinečnú výstavu venovanú životu a dielu Majstra Pavla z Levoče, ktorou si pripomíname 500 rokov od dokončenia slávneho levočského oltára. V troch sekciách ponúka prierez jeho dielom. Od prác, ktoré majú korene v neskorostre­dovekej zbožnosti, ďalšie poukazujú na jeho stretnutie s humanizmom a renesanciou, v závere aj s myšlienkami reformácie. Uvidíte tiež diela, ktoré nie sú bežne prístupné, ako napríklad monumentálne súsošie sv. Juraja.

do 18. marca / Bratislavský hrad

Kalab cestovateľ

Kalab cestovateľ je pravidelná prednáška o cestovateľských zážitkoch cestovateľov, alebo len obyčajných ľudí, ktorí sa rozhodli ísť okúsiť novú krajinu svojským spôsobom. Tentokrát budete počuť príbeh Róberta, ktorý zabalil prácu právnika a odišiel na Nový Zéland primárne pracovať na farmičkách a naučiť sa to od najlepších farmárov sveta. Zároveň sa išiel pokochať ich dinosauriou prírodou a spoznať krajinu na konci sveta.

štvrtok / 18:30 hod. / Kalab / vstup voľný

Koncert From London to Bratislava

Tešiť sa môžu aj milovníci príjemnej muziky. Pripravený je novoročný jazzový koncert v podaní dvoch Slovákov študujúcich v zahraničí. Na koncerte From London to Bratislava sa predstaví Mária Reháková (flauta, spev) a Tomáš Lukáč (gitara).

štvrtok / 20:00 hod. / Kafe Scherz Palisády / vstupné 5 eur

Indietronica

Užite si nádielku parádnej klubovej hudby na vlnách Dunaja. Nakopnite svoje hudobné chúťky indie-rockovou kapelou Papyllon, ktorá predstaví svoj nový album. Do intenzívnej atmosféry tejto noci vás stiahnu aj sety plné starej i novej indie music a elektroniky DJov Diablo & Krto.

piatok / 21:00 hod. / KC Dunaj / vstupné 5 eur

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM