Kultúra

TIPY NA TÝŽDEŇ: Unikátne vesmírne preteky, Slávnosť hliny aj americká dychovka na námestí

Aj pracovný týždeň prinesie zaujímavý program. Započúvajte sa do dychovej hudby, obdivujte modranskú keramiku alebo navštívte jedinečné vesmírne preteky.

Ilustračný obrázok k článku TIPY NA TÝŽDEŇ: Unikátne vesmírne preteky, Slávnosť hliny aj americká dychovka na námestí
8
Galéria

Oslavy 73. výročia SNP

Bratislavská mestská časť Rača pozýva na oslavy 73. výročia SNP. Program začína o 16:45 hod. zhromaždením účastníkov na Nám. A. Hlinku, kde prebehne slávnostný akt kladenia vencov pri pomníku na Nám. A. Hlinku a následne aj pri Pomníku padlých v Parku J. M. Hurbana. V kultúrnom programe sa predstaví dychová hudba Šarfianka.

pondelok / 16:45 hod. / Park J. M. Hurbana v Rači / vstup voľný

Šermiarske utorky

Zábavné šermiarsko-divadelné vystúpenia, scénky, ukážky bojového umenia z obdobia gotiky, renesancie a baroka, ukážky šermiarskych techník, predvádzanie chladných a palných zbraní a ohňová šou. To všetko vám predvedú profesionáli už v utorok. Pred vystúpením bude krátky pochod mušketierov ulicami mesta.

utorok / 18:30 a 19:15 hod. / Stará radnica

Festival dychovej hudby

V rámci Kultúrneho leta si v Dúbravskom amfiteátri môžete vypočuť niekoľko súborov dychovej hudby. Zahrajú vám zoskupenia – Dychová hudba Spojár, Vajnorská dychovka, For Bratislava a Račianka.

streda / 17:00 hod. / Dúbravský amfiteáter / vstup voľný

Wings of Dixie

Na bratislavskom Hlavnom námestí vystúpi americká dychovka Vzdušných síl USA v Európe. Kapela Wings of Dixie má už takmer 60 rokov a sídli na vojenskej základni v nemeckom Ramsteine. Po celý tento čas intenzívne koncertujú v celej Európe, juhovýchodnej Ázii aj Afrike, hrávajú pre vojakov, pre verejnosť, ale aj pri najvyšších diplomatických udalostiach.

streda / 19:00 hod. / Hlavné námestie / vstup voľný

Slávnosť hliny – Keramická Modra

Keramická Modra oslavuje hlinu, na ktorej žijeme, s ňou späté remeslo, tradíciu i budúcnosť, ale aj poukazuje na to, čo súčasných majstrov trápi. Neoddeliteľnou súčasťou podujatia sú odborné výstavy, seminár, tvorivé dielne či ukážky v točení na keramických kruhoch. Kompletný program trojdňového podujatia nájdete TU.

Medzinárodný odborný seminár na tému Figurálna tvorba v dielach ľudových a profesionálnych umelcov bude zároveň poctou 95-ročnému stále aktívnemu národnému umelcovi keramikárovi Ignácovi Bizmayerovi.

štvrtok – sobota / štvrtok od 9:00 hod. / Modra / vstup voľný

ArtDžem vol.2

ArtDžem si pre vás pripravil další jam plný umenia a zábavy. Na Námestí SNP, v baroch Bukowski a Fuga vám ukážeme, čo môže vzniknúť, ak sa spoja talentovaní hudobníci, výtvarníci, fotografi či tanečníci. Program podujatia nájdete TU.

štvrtok / od 11:00 hod. / Námestie SNP, Fuga a Bukowski Bar / dobrovoľné vstupné

Vesmírne preteky

V Bratislave sa bude konať druhý ročník unikátnych pretekov Spaceman Championship, šampionát pre všetkých, ktorých fascinuje vesmír a túžia po nezabudnuteľných zážitkoch.

Preteky prinesú disciplíny inšpirované tréningom astronautov, ktoré nikde inde nezažijete. Koncept súťaže pomáhali navrhovať odborníci jednotlivých oblastí, aby bolo možné vybrať toho najlepšieho budúceho astronauta. Ak si chcete zasúťažiť, zaregistrujte sa TU.

piatok / od 8:00 hod. / Areál Divoká Voda Čunovo / vstupné pre súťažiacich 39 eur, verejnosť má vstup zdarma

Zdroj: YouTube.com
Tipy na týždeň (28. 8. - 1. 9.)
8
Galéria
Zdroj: Facebook
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM