Kultúra

TIPY NA TÝŽDEŇ: Premiéra hry Mercedes Benz aj zaujímavá hudobná noc pre fajnšmekrov

Počas pracovného týždňa sa v Bratislave nudiť nebudete. Môžete zájsť do divadla, na výstavu historických vozidiel i na kvalitný koncert.

Ilustračný obrázok k článku TIPY NA TÝŽDEŇ: Premiéra hry Mercedes Benz aj zaujímavá hudobná noc pre fajnšmekrov
6
Galéria
Zdroj: TASR

Zájdite s deťmi do divadla

Deti majú prázdniny, tak im urobte radosť napríklad peknou tanečnou rozprávkou Luskáčik. Hudbu napísal skvelý P. I. Čajkovskij. Námetom k skomponovaniu baletu bola francúzska verzia rozprávky E. T. Hoffmana od A. Dumasa st. Hlavnou inšpiráciou Čajkovského, ktorý do partitúry vložil vlastné spomienky na detstvo, bol svet detí, svet čistoty, radosti a bezhraničnej fantázie.

Pondelok / Historická budova SND / 18:00 hod.

Užite si posledný vianočný trh v meste

Je vám smutno za atmosférou vianočných trhov? Na Hlavnom a Hviezdoslavovom námestí ich už nenájdete, ale na streche bývalého veľkého Baťu ešte stále pokračujú. Príďte na punč, vianočnú kapustnicu, medovinu a iné dobroty alebo nakúpte originálne darčeky z chránenej remeselnej dielne.

trhy trvajú do Troch kráľov / Regal Rooftop / Hurbanovo námestie 6 / Vstup voľný

Vráťte sa do 30-tych rokov

Výstava historických automobilov a dobových doplnkov v Múzeu dopravy prezentuje štýl života predvojnových 30. rokov 20. storočia so zameraním na automobilizmus. Na výstave uvidíte nielen krásne historické autá, ale aj diorámy ilustrujúce spôsob života a dobovú módu. Figuríny sú odeté do šiat z obdobia, ktoré ukončila 2.svetová vojna.

každý deň okrem pondelka / Múzeum dopravy / Šancova 1 / od 10:00 do 17:00 hod.

Vypočujte si skvelý koncert

Alexander Glazunov dokázal zabojovať o veľké symfonické projekty, ale s takou istou suverenitou predkladal príležitostné partitúry s cieľom pobaviť poslucháča. Séria brilantných valčíkov nadväzuje na dielo Piotra Iľjiča Čajkovského. Zazneje aj Klavírny koncert d mol,ktorý je jednou z najexpresív­nejších a vnútorne najvypätejších skladieb Wolfganga Amadea Mozarta.

Štvrtok / Reduta, Koncertná sieň SF, Bratislava / 19:00 hod. / Vstupné 15 eur

Zabavte sa v KC Dunaj

Hudobná noc pre vychutnávačov kvality aj párty zvery! Podmanivú zmes indie a rocku roztočí na pódiu oceňovaná česká kapela The Prostitutes. Kapela sa do povedomia verejnosti zapísala už svojim debutom Get Me Out of Here, ktorý patrí medzi najvýraznejšie počiny českej gitarovej scény. Jeho úspech podčiarkli aj nominácie, napríklad na ceny hudobnej stanice Óčko či časopisu Filter. Chytľavé kúsky súčasnosti i minulých dekád zase rozohrá ostrieľaná DJská dvojica Diablo & Krto.

Piatok / KC Dunaj / 21:00 hod. / Vstupné 5 eur

Pozrite si hru Mercedes Benz

Hra voľne nadväzuje na Madáchovu klasickú drámu Tragédia človeka, keďže v jej úvode Pán a Lucifer uzavrú novú stávku. Ide v nej o legendárnu rodinu uhorských dejín – Esterházyovcov. „Vezmi im šťastie a stavme sa, že ani vtedy sa neobrátia proti mne, ani v tom prípade nezradia dobro,“ povie Pán podobne ako v kauze Jób. Ako to celé dopadne si môžete pozrieť v SND.

Piatok – predpremiéra / Štúdio / Nová budova SND / 19:00 hod. / Vstupné 17 eur

TIPY NA TÝŽDEŇ: Premiéra hry Mercedes Benz aj zaujímavá hudobná noc pre fajnšmek
6
Galéria
Zdroj: SND.sk
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM