Kultúra

TIPY NA TÝŽDEŇ: Prehliadka vojenskej techniky, ekologické trhovisko aj BRaK

V Bratislave je stále čo robiť! Tešiť sa môžete na obľúbený Bratislavský knižný festival, zelené ekologické trhovisko a veľa iných zaujímavých podujatí.

Ilustračný obrázok k článku TIPY NA TÝŽDEŇ: Prehliadka vojenskej techniky, ekologické trhovisko aj BRaK
6
Galéria

Jedlo alebo odpad – ako predchádzať plytvaniu s jedlom

Ročne vyprodukuje na Slovensku jeden obyvateľ približne 350 kilogramov odpadu, z čoho na skládke končí viac ako 1/3. To je dôsledok najmä nedostatočnej recyklácie a plytvania zdrojmi.

Ako správne nakupovať potraviny a ako ich skladovať, tak aby vydržali čerstvé? Ako sa naučiť variť zo zvyškov? Kam s jedlom, ktoré sa nezje? Dá sa efektívne kompostovať aj v byte? Ako funguju komunitné chladničky a čo by sme ako jednotlivci mohli robiť lepšie? Na tieto a ďalšie vaše otázky budete hľadať odpovede Saša Kolárik z Free Food.

utorok / 18:00 hod. / Nová Cvernovka / lístky 5 eur

Veľtrh obrannej techniky IDEB

Nenechajte si ujsť najväčšiu prehliadku vojenskej techniky. Tešiť sa môžete na obrnené transportéry, stíhacie lietadla, vzducholoď Silwa – Silent Watcher, vrtuľník Black Hawk UH-60, model lietadla Saab JAS 39 Gripen s možnosťou vyskúšať si pozíciu pilota, odmínovací komplex Božena, samohybné húfnice Zuzana 2, Zuzana 2000 a EVA a mnoho ďalšieho.

Viac info o podujatí TU.

streda – piatok / Incheba Expo Aréna / vstupné 20 eur

Eco Village 2018

Piaty ročník zeleného trhoviska Eco Village prinesie stánkarov, program a aktivity, ktoré sa dotknú každého nadšenca tém ako žiť ekologickejšie aj v mestskom prostredí. Spoznáte poctivých slovenských výrobcov, predajcov s bezobalovým a bezodpadovým prístupom.

Organizátorom podujatia je prvá certifikovaná zelená kancelárska budova v Bratislave BBC 1 Plus – Prvá zelená kancelárska budova v BA.

Viac info TU.

štvrtok / 10:00 – 18:00 hod. / Plynárenská ulica

BRaK – Bratislavský knižný festival

Piaty ročník Bratislavského knižného festivalu BRaK sa vracia do Pistoriho paláca. V rámci festivalovej témy „Jazyky knihy“ opäť predstaví množstvo zahraničných aj domácich autorov, ilustrátorov, malých vydavateľov a výnimočných kníh.

Podrobný program nájdete TU.

štvrtok – nedeľa / Pistoriho palác

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM