Kultúra

TIPY NA TÝŽDEŇ: Otvorenie vianočných trhov, Street Food Park aj hudobné koncerty

Pracovný týždeň sa ponesie v znamení skvelej hudby či chutného jedla. V piatok sa môžeme tešiť na rozsvietenie vianočného stromčeka a otvorenie vianočných trhov.

Ilustračný obrázok k článku TIPY NA TÝŽDEŇ: Otvorenie vianočných trhov, Street Food Park aj hudobné koncerty
11
Galéria

Koncert Maceo Parker

Maceo Parker je uznávaný americký funkový a souljazzový saxofonista. Preslávil sa predovšetkým v 60. rokoch vďaka svetoznámemu hudobníkovi Jamesovi Brownovi. Vo veľkej rade Brownových hitov bol Parker vynikajúcim sólistom a hlavným aktérom pri hraní na alt, tenor a barytónový saxofón.

pondelok / 20:00 hod. / Ateliér Babylon / vstupné 29 eur

Mesiac fotografie

V galériách a múzeách Bratislavy sa počas 27. ročníka festivalu Mesiac fotografie uskutoční opäť množstvo individuálnych a kolektívnych výstav od autorov z celého sveta. Program festivalu a ďalšie informácie nájdete na webovej stránke festivalu.

celý november / galérie a múzeá v Bratislave / vstupné rôzne

Katka Koščová & Geišbergovci

Hudobná jeseň prináša umeleckú lahôdku v podaní šansónového prejavu Katky Koščovej a Daniela Špinera s osobitým pesničkárstvom Geišbergovcov. Koncert sľubuje nevšedný zážitok a veľa krásnych pesničiek, ktoré vám ešte dlho zostanú vryté v pamäti.

utorok / 19:00 hod. / Dom kultúry Zrkadlový háj / vstupné 17 eur

Festival slobody pod pyramídou

Festival slobody v spolupráci s Rozhlasom a televíziou Slovenska – Rádiom Devín, ponúka možnosť vypočuť si vybrané programy na témy z obdobia neslobody vo forme verejného odposluchu v samotnej budove Slovenského rozhlasu za prítomnosti ich autorov, historikov a odborníkov Ústavu pamäti národa, s ktorými na dané témy budú môcť prítomní návštevníci diskutovať.

utorok / 14:00 hod. / Slovenský rozhlas, Štúdio 5 / vstup voľný

Street Food Park

Obľúbené gastronomické podujatie opäť spojí najlepších predajcov kvalitného a nápaditého pouličného jedla. Na chuť si prídu mäsožravci, vegáni, ale aj milovníci sladkého. Novembrové vydanie Street Food Parku bude navyše zdravšie a ekologické. Riad, ktorý budú predajcovia využívať, bude vyrobený z cukrovej trstiny a kukuričného škrobu, bude teda kompostovateľný.

od stredy do soboty / od 12:00 do 22:00 hod. / pred Starou tržnicou / vstup voľný

Next 2017

Festival súčasnej hudby prináša už po osemnásty raz nové a svieže prístupy v aktuálnej svetovej aj domácej hudbe so žánrovým nadhľadom. Divákov čakajú štyri dni radikálnych zvukov, živelných improvizácií, nových multimediálnych projektov, originálnych hudobných prístupov, doplnené vzdelávacím programom prednášok a dielní.

od stredy do soboty / A4 – priestor súčasnej kultúry / program festivalu a informácie o vstupenkách nájdete TU

Bubnovačka Orchestra

Bubnovačka Orchestra je pre všetkých, ktorí chcú svoj rytmus rozvíjať a bubnovanie využívať profesionálne, rekreačne, alebo to chcú iba skúsiť. Bubnovanie rozvíja hudobné cítenie a zároveň podporuje komunikáciu, tvorivosť, sebavyjadrenie, sociálne cítenie či komunitu.

štvrtok / 18:30 hod. / Dom kultúry Lúky / vstupné 4 eurá

Vianočné trhy Bratislava

Príďte osláviť najkrajšie sviatky roku na Vianočné trhy, ktoré sa budú tradične konať na Hlavnom, Františkánskom, Primaciálnom a Hviezdoslavovom námestí, každý deň od 10:00 hod. Vychutnajte si ojedinelú atmosféru mesta pri dobrom punči, varenom vínku, umocnenú umením, spevom, koledami, pásmami slova a hudby, dramatickými scénkami či tancom.

piatok / slávnostné otvorenie Vianočných trhov bude o 17:00 hod. na Hlavnom námestí a o 18:00 hod. na Hviezdoslavovom námestí

Zdroj: YouTube.com
Tipy na týždeň (20.-24. 11.)
11
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM