Kultúra

TIPY NA TÝŽDEŇ: Odhaľte tajomstvo bratislavských rožkov a užite si poriadny žúr

Počas týždňa si môžete poriadne zažúrovať, dozvedieť sa viac o bratislavských rožkoch aj jazykoch nášho mesta a zabaviť sa na niekoľkých koncertoch.

Ilustračný obrázok k článku TIPY NA TÝŽDEŇ: Odhaľte tajomstvo bratislavských rožkov a užite si poriadny žúr
6
Galéria
Zdroj: internet

Odhaľte tajomstvo bratislavských rožkov

Občianske združenie Bratislavské rožky pripravilo v spolupráci s Júliusom Cmorejom prehliadku toho najnovšieho, čo sa v poslednej dobe o bratislavských rožkoch podarilo zistiť. Dozviete sa viac o histórii bratislavských rožkov, záhadnom dátume na Mikuláša 1785, o pekároch, ktorí piekli bratislavské rožky a aj o tom, aké vlastnosti má mať skutočný bratislavský rožok.

Pondelok / 18:00 hod. / Radisson Blu Carlton Hotel, Hviezdoslavovo námestie 3

Užite si poriadny vianočný žúr

Pravidelná charitatívna akcia hercov Roba Jakaba, Mariána Miezgu a Lukáša Latináka vyvrcholí Vianočným žúrom chalaňov v Starej Tržnici. Na veľkej koncertnej párty vystúpia známe skupiny, speváci, herci a iné osobnosti, ktoré budú hrať a spievať naživo bez nároku na honorár. Medzi pozvanými sú aj umelci z Česka, účasť prisľúbili Vojtěch Dyk a David Koller.

Slovenské kapely budú reprezentovať Billy Barman, Polemic, Horkýže Slíže. Predstaví sa aj zaujímavá kombinácia Katarzia + Martin Valihora + Marek Minárik, Beáta Dubasová. Orchester Big Band Tona Popoviča bude sprevádzať viacerých spevákov či hercov.

Pondelok / 18:30 hod. / Stará tržnica / Vstupné 15 eur

Rozviazané jazyky v SNG

Kniha Jozefa Tancera Rozviazané jazyky prináša spomínanie obyvateľov medzivojnovej Bratislavy na jazykové prostredie, v ktorom vyrastali. Na prezentácii knihy v SNG sa dozviete, aké jazyky používali bratislavské rodiny v domácnosti a ako komunikovali obyvatelia mesta na verejnosti. Knihu spolu s autorom predstavia etnologička Gabriela Kiliánová a hudobník Marián Banda.

Utorok / 17:00 hod. / Café Berlinka SNG / Vstup voľný

Zájdite do divadla

Hlavnou postavou ironickej komédie Job Interviews je sebavedomá Viera, asi 50– ročná podnikateľka v zábavnom biznise, majiteľka castingovej agentúry. Na svoj kariérny vrchol stúpala v celom ponovembrovom období a obetovala práci materstvo aj rodinné vzťahy. Je inteligentná, pohotovo vtipná, kruto cynická, skrátka výkonné, sebaisté monštrum. V hlavnej úlohe uvidíte skvelú Zuzana Mauréry.

Štvrtok / 19:00 hod. / DPOH Mestské divadlo / Vstupné 8 a 10 eur

Vypočujte si Longital a Květy

Vianočné posedenie s priateľmi a dobrou hudbou nemusí byť nutne iba pri koláčoch a koledách. V predvianočný čas sa môžete vydať na výlet do ríše hudobnej fantázie s jednými z najlepších koncertných kapiel z Čiech a zo Slovenska. Longital a Květy vás prevedú svojím originálnym svetom, v ktorom sa neschováva gýč a balast.

Štvrtok / 19:00 hod. / DK Lúky Petržalka / Vstupné 9 a 12 eur

Zabavte sa na koncerte world music

Keby všetky bandy sveta – to je netradičný názov vianočného koncertu world music skupiny Banda a speváckej skupiny Vranky z Nitry. Vystúpenie spestrí vianočný program v Petržalke.

Piatok / 19:00 hod. / DK Zrkadlový háj / Vstupné 10 eur

Zdroj: YouTube.com
Týždeň v Bratislave
6
Galéria
Zdroj: internet
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM