Kultúra

TIPY NA TÝŽDEŇ: Mestom sa ponesie vôňa levandule a na Chodníku slávy pribudne ďalšia hviezda

Týždeň bude plný skvelých akcií. Čaká nás Levanduľový festival, Dizajn market aj zaujímavé stretnutie s geniálnym bratislavským vynálezcom.

Ilustračný obrázok k článku TIPY NA TÝŽDEŇ: Mestom sa ponesie vôňa levandule a na Chodníku slávy pribudne ďalšia hviezda
5
Galéria
Zdroj: TASR

Voňavý festival

Levanduľový festival na Obchodnej sa začína už v pondelok. Ďalší ročník Levanduľových trhov bude tentoraz dlhší – potrvá totiž celý týždeň! Môžete sa tešiť na predajcov, výrobcov a pestovateľov nie len zo všetkých kútov Slovenska, ale aj na našich susedov. Festival bude otvorený každý deň vo .

pondelok – nedeľa / Dvor 66 na Obchodnej 66 / vstup voľný

Novecento – Legenda o pianistovi

Skvelá divadelná hra novej hviezdy talianskej literatúry A. Baricca ponúka divákom strhujúci, neobyčajný a krásny príbeh geniálneho klaviristu, ktorý po celý život neopustil palubu zaoceánskej lode.

streda / 19:00 hod. / Divadlo v podpalubí / vstupné 11 eur

Geniálny Kempelen v Múzeu dopravy

Prostredníctvom modelov a multimédií v bratislavskom Múzeu dopravy priblížia návštevníkom všestrannosť Kempelenovej osobnosti, jeho najdôležitejšie vynálezy a miesto, ktoré mali v kontexte doby a ďalšieho vývoja, ako i jeho umeleckú tvorbu. Okrem iného sa dozviete, ako fungoval záhadný šachový automat, Kempelenov hovoriaci stroj, prvý písací stroj pre nevidomých, či reaktívna parná turbína. Výstava má názov Wolfgang von Kempelen – Bratislavský Da Vinci.

od štvrtka 14. júna do 30. septembra 2018 / STM – Múzeum Dopravy v Bratislave / vernisáž bude v stredu 13. júna o 17:30 hod.

Ďalšia hviezda na chodníku slávy

Medzinárodný filmový festival Bratislava, Hlavné mesto SR Bratislava a Bratislavské kultúrne a informačné stredisko v roku 2009 spoločne založili tradíciu, ktorou vzdávajú úctu významným slovenským filmovým a divadelným umelcom, tvorcom a profesionálom. Na bratislavský Filmový chodník slávy pred Mestským divadlom P. O. Hviezdoslava pribudne ďalšia pamätná dlaždica s menom hereckej legendy.

K hereckým esám Ladislavovi Chudíkovi, Márii Kráľovičovej, Jozefovi Adamovičovi, Štefanovi Kvietikovi a Eve Krížikovej, Ivanovi Palúchovi, Emílie Vášaryovej, ktorých pamätné dlaždice už zdobia Filmový chodník slávy pribudne meno pani Božidary Turzonovovej. Hudobným hosťom bude Swing gang.

štvrtok / 15:30 hod. / chodník slávy pred Mestským divadlom P. O. Hviezdoslava

Dizajn Market Hviezdko 2018

Dizajn Market aj tento rok prinesie svieži vánok mladého dizajnu. Príďte ochutnať čerstvý česko-slovenský dizajn a vykročte do leta s novými kúskami. Na Dizajn Markete Hviezdko sa môžete tešiť na začínajúcich aj etablovaných dizajnérov, tvorcov a predajcov v známych drevených stánkoch so všakovakými handmade vecičkami, ktoré budete môcť naživo vidieť, vyskúšať a kúpiť.

piatok – sobota / od 10:00 hod. / Hviezdoslavovo námestie / vstup voľný

Dizajn Market
9
Galéria
Foto: Nina Táborská / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM