Kultúra

TIPY NA TÝŽDEŇ: Čo sa v noci ozýva v lesoch Bratislavy a kto postavil egyptské pyramídy?

Chcete vedieť, čo sa v noci ozýva v lesoch v okolí Bratislavy, spoznať jej potoky a studničky či zoznámiť sa s novými ľuďmi? Tieto akcie si nenechajte ujsť!

Ilustračný obrázok k článku TIPY NA TÝŽDEŇ: Čo sa v noci ozýva v lesoch Bratislavy a kto postavil egyptské pyramídy?
6
Galéria

Týždeň plný sov

Chcete vedieť, čo sa v noci ozýva v lesoch v okolí Bratislavy? Aké druhy sov žijú v našej blízkosti a čo znamenajú ich hlasy? Sprievodcovia z watching.sk vám to prezradia. Zraz je o 19:30 na Patrónke alebo na parkovisku na Partizánskej lúke – miesto a čas stretnutia sa môže zmeniť podľa aktuálneho výskytu sov. Podrobnosti vám budú zaslané e-mailom po prihlásení na info@watching.sk.

Podrobnosti o akcii nájdete TU.

pondelok – štvrtok / 19:30 hod. / Bratislavský lesopark / cena 3,50 eur, dieťa 1,50 eur

Fotopondelok

Fotopondelkové stretnutia fotografov a priaznivcov fotografie sú živé vstupy, počas ktorých štyria fotografi rôznych žánrov či iní umelci diskusnou formou predstavia svoju aktuálnu tvorbu. Tentokrát pôjde o módnu fotografiu.

pondelok / 19:00 hod. / Slovenská národná galéria Bratislava / vstup voľný

Prechádzky starým Prešporkom

Podujatie zo série prednášok OZ Bratislavské rožky a jeho hostí na tému: O potokoch a studničkách Bratislavy. Poznáte okrem Vydrice aj iné potoky, jarky, či „dráhy“, ktoré pramenia i pretekajú územím mesta nachádzajúceho sa hneď v troch povodiach?

Viac o akcii sa dočítate TU.

utorok / 18:00 – 19:30 hod. / Univerzitná knižnica v Bratislave / odporúčaný dobrovoľný príspevok 2 eurá, pre členov OZ Bratislavské rožky bezplatné

Zoznamovací večer Gettpalákov

Príďte stráviť príjemný večer, kde sa všetci navzájom zoznámia. Posedenie v príjemnom prostredí pri skvelom (ne)alko drinku alebo káve. Hlavne bude každý z vás odchádzať nielen s dobrým pocitom, ale aj so zoznamom nových priateľov. Prísť môže naozaj každý.

utorok / 19:30 hod. / Kaviareň Lucaffé

Zdroj: TASR

Odvrátená strana vesmíru

Prednáška o tmavej hmote a tmavej energii – astronomická prednáška pre širokú verejnosť (v spolupráci s OZ Planetárium Bratislava).

štvrtok / 18:00 hod. / Prírodovedné múzeum SNM

Ružinovský knižný festival

Cultus Ružinov a MČ Bratislava Ružinov v spolupráci s Knižnicou Ružinov pozývajú na 2. ročník Ružinovského knižného festivalu, ktorého témou sú knižní hrdinovia.

Festival otvorí súťaž pre základné školy z Ružinova s názvom Po stopách dobrodruhov. V rámci programu sa diváci môžu tešiť na predčítanie v podaní herca Roberta Rotha, dokument Mira Rema o zmysle a stave slovenskej kultúry, či snímku z produkcie Knižnice Ružinov. Festival bude zavŕšený otvorením knižnej čitárne v DK Ružinov, v ktorej si Ružinovčania budú môcť oddýchnuť, ale aj vymieňať knihy.

Viac info o podujatí TU.

štvrtok – piatok / 13:00 hod. / Dom kultúry Ružinov / vstup voľný

Blšák na Interi

Jeden z najväčších a najznámejších blších trhov v Bratislave sa po zimnej prestávke vracia na scénu. Trh s nenapodobiteľnou atmosférou ponúka naozaj čokoľvek. Nájdete tu oblečenie za pár eur, starý nábytok či elektroniku, módne doplnky, obrazy, knihy, sošky s náboženskou tematikou, hračky, staré bicykle, keramiku či interiérové doplnky.

Viac o blšáku na Interi sa dočítate TU.

piatok / Štadión Inter / 8:00 – 13:00 hod. / vstup zdarma

Výpravy do Starovekého Egypta

Múzeum mesta Bratislavy pripravilo pre všetkých záujemcov 6. cyklus egyptologických prednášok „Výpravy do stredoveku“. V piatok na tému: Kto postavil egyptské pyramídy? Prednáša Mgr. Martin Odler.

piatok / 17:30 hod. / Stará radnica / vstupné 2 eurá

Tipy na týždeň
6
Galéria
Zdroj: OZ Bratislavské rožky
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM