Kultúra

TIPY NA TÝŽDEŇ: Čo ponúkajú posledné dni Vianoc v meste?

Do Vianoc je už len týždeň. Využite tento čas v kruhu priateľov na vianočných trhoch, odvezte sa vianočnou električkou a darčeky hľadajte na Dňoch Vianoc.

Ilustračný obrázok k článku TIPY NA TÝŽDEŇ: Čo ponúkajú posledné dni Vianoc v meste?
13
Galéria

Dni Vianoc

Vďaka Dňom Vianoc nájdete na jednom mieste všetko, čo počas adventu potrebujete. Od dekorácií a ozdôb, cez tisíce tipov na vianočné darčeky, až po lahodnú medovinu či varené vínko. Nechýbajú pestré adventné víkendy s festivalom spoločenských hier a ponukou originálnych handmade darčekov. Na svoje si prídu aj tí najmenší; vytvorený pre nich bude kútik detskej pošty, kde budú môcť napísať list Ježiškovi a podeliť sa s ním o svoje želania, či pútavý víkendový program na vianočnom pódiu.

do stredy 20. decembra / Incheba Expo Aréna

Za málo – vianočný bazár

Práve preto, keď ste v predstihu nestihli nakúpiť darčeky pre seba, babku, mamku, mačku, brata, frajera, manžela… a do toho vám vo vrecku ostalo pár drobných – máte tu možnosť práve vo štvrtok v Hopkirk Clube. Okrem oblečenia si určite pochutnáte na varenom vínku, domácich cookies a vianočných koláčikoch. Tentoraz predávajúci budú i šikovní ľudia a nájdete tam i handmade výrobky, knihy a samozrejme hrabárne, kde nájdete veci po 0,50 eur užitočné i neužitočné.

štvrtok / 16:00 hod. / Hopkirk, chillout and culture bar / Karpatská 2 (budova YMCA) / vstup voľný

Noc lampášov pri bunkri B-S 4

Počas tejto už tradičnej akcie na konci sezóny, si môžete prezrieť objekt B-S 4 “Lány” v tajuplnom zlatistom osvetlení a zažiť pravú atmosféru života v bunkri tak, ako ho zažívali naši vojaci v tridsiatych rokoch minulého storočia. V múzeu vás privítajú v dobových uniformách, nebude chýbať prehliadka s odborným výkladom o opevnení a histórii, priateľskú atmosféru doplní dobová hudba a na zahriatie vám okrem dobrej nálady ponúknu aj horúci čaj, či varené víno.

piatok / 18:30 – 23:00 hod. / Bunker B-S 4

Vianočné trhy

Vianočné trhy na Hlavnom a Hviezdoslavovom námestí pozná každý. Určite sa však oplatí navštíviť aj tie na Hrade, na Obchodnej či v niektorých mestských častiach. Určite využite posledné dni a vybehnite s priateľmi na medovinku a dobrú klobásku.

Vianočná električka

Bratislavčania aj návštevníci mesta si počas adventných dní vychutnávajú slávnostnú jazdu vo vyzdobenej električke ČKD Tatra T6A5 #7901. Odviezť sa ňou bude možné až do 30. decembra 2017 (okrem 24. a 25. decembra). Električka premáva po okružnej trase: Jesenského (historická budova SND) – Námestie SNP – Kapucínska – Chatam Sófer – Most SNP a späť na Jesenského.

do 30. decembra

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM