Kultúra

TIPY NA TÝŽDEŇ: Čakajú vás skvelé hudobné koncerty aj unikátna výstava o ľudskom tele

Pracovný týždeň sa bude niesť v znamení hudby. Okrem toho začína v Bratislave hokejový turnaj hráčov do 18 rokov či jedinečná výstava, ktorá vám ukáže, ako fungujú ľudské orgány.

Ilustračný obrázok k článku TIPY NA TÝŽDEŇ: Čakajú vás skvelé hudobné koncerty aj unikátna výstava o ľudskom tele
12
Galéria

Fantastický pondelok

V Letnej čitárni U červeného raka vás čaká beseda na tému rozvíjajúceho sa žánru fantastiky v podaní slovenských autorov, ktorí sa presadili prostredníctvom najprestížnejšej slovenskej súťaže poviedok fantastiky Martinus Cena Fantázie.

pondelok / 18:00 hod. / Letná čitáreň U červeného raka / vstup voľný

Memoriál Ivana Hlinku

V Bratislave začína prestížny hokejový turnaj reprezentačných výberov do 18 rokov – Memoriál Ivana Hlinku. Na vlastné oči budete mať možnosť vidieť budúce hokejové hviezdy. Na turnaji nebudú chýbať ani naši mladíci, ktorý postupne narazia na výbery Fínska, Ruska a Kanady.

pondelok – streda / 19:00 hod. / Zimný štadión Ondreja Nepelu / vstupné na celý deň 3 eurá

Koncert Barbora Botošová

V rámci Kultúrneho leta v Starom Meste vystúpi v Altánku na Hviezdoslavovom námestí skvelá huslistka, jedna z najlepších primášiek, Barbora Botošová. Barbora vedie viaceré hudobné zoskupenia a okrem nespočetných množstiev koncertov sa na obzore črtá oficiálna hudobná nahrávka.

utorok / 18:00 hod. / Hviezdoslavovo námestie / vstup voľný

Koncert Metal Church

Po prvýkrát sa v Bratislave predstaví metalová kapela zo San Francisca, ktorá odštartovala svoju kariéru v roku 1984 a na svoje prvé turné sa dostali v roku 1986. Najmä prvé dva albumy „Metal Church“ a „The Dark“ sú klenotom rockovej alebo metalovej histórie a výraznú zásluhu na tom nesie autorský vklad gitaristu a skladateľa Kurta Vanderhoofa.

utorok / 20:00 hod. / Majestic Music Club / vstupné 25 eur

Zábava pre deti pod holým nebom

V rámci Kultúrneho leta v Dúbravke čaká deti aj rodičov skvelá zábava pod holým nebom. Najskôr vystúpi energický tanečný súbor La Portella, ktorý sa venuje prevažne latino tancom a tanečnej príprave. Potom čaká všetkých malých tanečníkov workshop s nácvikom krátkej choreografie. K tancu sa neskôr pridá aj spev, keď na pódium príde hudobné duo Paci Pac s pesničkami pre deti.

streda / 16:00 hod. / Amfiteáter v Dúbravke / vstup voľný

Cestovateľské kino

Na námestí M. R.Štefánika v areáli OC Eurovea sa tentokrát mysľou prenesiete na ostrov večnej jari – Madeira. Divoké morské útesy, prímorské mestečká, vysoké hory siahajúce až do mrakov, hlboké údolia a náhorné plošiny. To všetko nájdete na ostrove vynárajúcom sa uprostred Atlantického oceánu.

streda / 20:30 hod. / Námestie M. R.Štefánika / vstup voľný

Odhaľte tajomstvo ľudského tela

V Bratislave otvorí svoje brány veľkolepá výstava o ľudskom tele. Expozícia priamo na skutočných ľudských telách ukazuje, ako fungujú jednotlivé orgány. Okrem celotelových exponátov výstava sľubuje taktiež stovky detailných exponátov jednotlivých orgánov a častí tela. Veľkú pozornosť bude určite pútať porovnávanie chorých a zdravých orgánov.

štvrtok / od 9:00 hod / Výstavisko Incheba / vstupné pre dospelých 14 eur, študenti a dôchodcovia 10 eur, deti do 15 rokov 9 eur

S hudbou vesmírnou

Traja neskutočne energickí ľudia, sršiaci mladosťou, momentálne známi zo šou Zem spieva! ale najmä známi svojou hudobnou tvorbou v zložení: Dominika Morávková, Marek Koleno a Daniel Kiss alias Sorizzo vystúpia na Kultúrnom lete v Malackách.

štvrtok / 20:00 hod. / Pálfiovský kaštieľ v Malackách / vstup voľný

Natalia Hatalová & Band

V rámci multižánrového festivalu Eurovea sa Bratislavčanom predstaví speváčka Natalia Hatalová s kapelou. Natália je finalistkou Slovensko hľadá Superstar 3, zúčastnila sa tiež slovenských kôl Eurovízie a Hlasu Československa.

piatok / 20:00 hod. / Námestie M. R. Štefánika / vstup voľný

bratislava-inline

Záver týždňa už tradične patrí korčuliarom, cyklistom aj kolobežkárom. Tí sa v piatok večer vydajú na úplne novú trasu. Môžete sa tešiť na jedinečnú atmosféru podujatia, ktoré už 14. rok dopĺňa letný program v Bratislave.

piatok / 19:00 hod. / Park Andreja Hlinku, Ružinov / vstup voľný

Zdroj: YouTube.com
Tipy na týždeň (7. - 11. 8.)
12
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM