Kultúra

TIPY NA TÝŽDEŇ: Bratislava Design Week, Týždeň maďarskej kultúry aj keramické trhy

Užite si pracovný týždeň plný zaujímavých podujatí, spoznajte maďarskú kultúru, priblížte sa umeniu aj starému remeslu.

Ilustračný obrázok k článku TIPY NA TÝŽDEŇ: Bratislava Design Week, Týždeň maďarskej kultúry aj keramické trhy
Zdroj: bratislava.dnes24.sk

Deň otvorených dverí lodenice Klubu vodného slalomu Karlova Ves

Zavítajte na Karloveské rameno a dvere Klubu vodného slalomu Karlova Ves vám budú otvorené. Máte jedinečnú príležitosť nazrieť na miesta, kam sa bežný smrteľník nedostane. Podujatie sa koná v rámci akcie Slnovrat na Dunaji.

pondelok / 15:00 hod. / Klub vodného slalomu, Karloveské rameno

Týždeň maďarskej kultúry

Festival ponúka nielen jedinečný cyklus kultúrnych podujatí, ale vďaka maďarským špecialitám aj gastro zážitok. V dňoch 4 .– 10. júna sa pod organizačnou taktovkou Veľvyslanectva Maďarska v Bratislave a Maďarského inštitútu už po štvrtýkrát uskutoční Týždeň maďarskej kultúry v Bratislave s názvom Viac ako sused.

Podrobný program nájdete TU.

4 .– 10. júna / Bratislava (viď. program)

Petržalka na Hlavnom námestí

Vo štvrtok sa bude na Hlavnom námestí prezentovať Petržalka. Nenechajte si ujsť to najlepšie, čo mestská časť ponúka. V rámci programu nebude chýbať bubnovačka či spevácke a tanečné vystúpenia.

Program nájdete TU.

štvrtok / 15:30 hod. / Hlavné námestie, Staré Mesto

Bratislava Design Week

Ďalší ročník výberového medzinárodného festivalu Bratislava Design Week bude opäť intenzívnym sviatkom súčasného dizajnu. Identita je témou festivalu v roku 2018. Nielen preto, že rok 2018 je rok výročím udalostí, ktoré zásadne definovali naše moderné dejiny, ale aj preto, lebo identita je zaujímavá vrstva v individuálnych dizajnérskych príbehoch. Je predsa dobré vedieť, kto som a prečo to robím.

Štandardnou súčasťou festivalu sú prednášky, debaty, workshopy pre laikov i profesionálov, dielne pre deti, ale aj hudobný program.

štvrtok – 11. jún / podrobný program, ako aj miesta, kde sa akcia uskutoční,náj­dete TU

Keramické trhy 2018

Tohtoročný jún opäť prinesie keramické výrobky zo Slovenska, Čiech a Moravy, Maďarska, Poľska, Bulharska i Slovinska od viac ako 150 výrobcov. Medzinárodné podujatie sa každoročne koná v centre vinohradníckeho mesta Pezinok.

Témou pätnásteho ročníka Keramických trhov, ktoré sa budú konať od 8. do 10. júna 2018, bude kachliarstvo a výroba kachlíc. V rámci Keramických trhov návštevníci môžu navštíviť šesť tematických výstav nielen v centre Pezinka. Osvieženie v podobe vína a domácich produktov ponúkne Malá vínna ulička spolu s Pezinskými viechami.

Viac sa dočítate TU.

piatok – nedeľa / Pezinok / vstup na podujatie (vrátane detských dielní) je bezplatný, návšteva sprievodných výstav je spoplatnená podľa cenníkov jednotlivých subjektov

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM