cb Kultúra

Kam v Bratislave: Kam sa vybrať počas vianočného týždňa?

V hlavnom meste sa dá zájsť na polnočný koncert rockovej skupiny, ale aj vychutnať si koncert vianočných skladieb v Dóme sv. Martina..

Ilustračný obrázok k článku Kam v Bratislave: Kam sa vybrať počas vianočného týždňa?
Zdroj: TASR

Vianočný polnočný koncert Slobodnej Európy

Punková legenda je vo finále svojej 30 rokov tour 2019, potom si dá rok pauzu. Na záver tour na Štedrý večer v klube Randal odohrá už ôsmykrát po sebe svoj tradičný Vianočný polnočný koncert.

Utorok / vstup od 21:30 /Randal, Karpatská 2 / predpredaj vstupeniek na predpredaj.sk

Štedrovečerná vo WAX-e

Tradície treba dodržiavať aj na Vianoce. Ak Štedrý deň plánujete stráviť v pokoji s rodinou, ktorá sa večer po rozbalení darčekov uberie spať, klub WAX tvrdí, že na Štedrovečernej vás druhá rodina bude čakať v tomto klube. Hrajú Mäso DJs a špeciálni hostia. Bude aj vianočná tombola, polnočný príhovor, vianočné stromčeky a nezabudnuteľná atmosféru.

Utorok / 22:00 / WAX, Námestie SNP 30 / vstup voľný

Výstavy v Esterházyho palác

Príďte si oddýchnuť do galérie v Esterházyho palác aj počas sviatkov. Slovenská národná galéria pozýva na výstavu výtvarníka Laca Terena (Nič nás nezastaví!) či do Knižnice Kornela a Nade Földváriovcov. Knižnica je nezvyčajný projekt Slovenskej národnej galérie, ktorým SNG rozširuje obvyklé hranice galerijného sveta o záľubu Kornela Földváriho v tzv. béčkovom žánri, kovbojkách a detektívkach. Zbierka je pripravená tak, aby mala aj vizuálnu podobu.

SNG – Esterházyho palác / vstup voľný

Betlehemy v kostoloch

Už od Štedrého večera sú súčasťou výzdoby kostolov aj betlehemy, ktoré prichádzajú obdivovať nielen deti. Túto tradíciu zaviedol sv. František z Assisi, zakladateľ rehole františkánov. Jasličky s Ježiškom sú nielen v podobe vyrezávaných drevených sošiek, v niektorých kostoloch sú betlehemy aj s pohyblivými figúrkami.

Atmosféra cisárskeho dvora

V zámockom areáli Schloss Hof na druhom brehu Moravy oproti Devínskej Novej Vsi si môžete vychutnať nielen úžasnú atmosféru rakúskeho kráľovského prostredia, ale aj pútavú programovú ponuku pre deti a rodiny. Od stredy sa v zámockom areáli môžete tešiť na pútavú mimoriadnu výstavu „Výkladná skriňa Európy: Objavte Banát“, ktorá poskytuje pohľad na každodenný život obyvateľov Banátu.

Schloss Hof / vstup voľný

Podivuhodné dejiny umenia s profesorom Škrečkom

Experimentálna expozícia autorskej dvojice Fuczik&Kakalík sa snaží zmeniť vzťah ľudí k výtvarnému umeniu. Podľa nich keď nemáme možnosť dielo pochopiť, narastá náš ostych a zmenšuje sa chuť veci spoznávať. Interaktívna projekcia zábavnou formou ponúka vývoj výtvarného umenia od praveku až po súčasnosť. Profesor Škrečok ponúka videá a približuje výtvarné myslenie Júliusa Kollera, Anny Daučíkovej, Andyho Warhola, Marcela Duchampa, Fridy Kahloovej a ďalších. Ide dlhodobú stratégiu SNG prepájať zbierkové fondy so svetom digitálnych technológií.

SNG – Esterházyho palác / vstup voľný

Štefanská oldies zábava

Hned na druhý sviatok vianočný si tradičnú Štefanskú zábavu môžete vychutnať aj v štýle oldies. Klasické hity bude v petržalskom Classic restaurant & pub na Pečnianskej hrať DJ Majky od 18:00.

Štvrtok 26.12 / 18:00 / Classic restaurant & pub, Pečnianska 6 / vstup voľný

Vianočný koncert v katedrále sv. Martina

Spevácky zbor ADOREMUS a členovia Slovenského komorného orchestra vo štvrtok o 15:00 v Katedrále sv. Martina svojim tradičným koncertom hudobne stvárnia tajomstvo Vianoc. Hosťami koncertu budú Pavol Remenár a Ingrid Šatanová. V ponuke bude pestrá paleta vianočnej hudby (Bach, Corelli, Schnabel, Lorenz, Halmo, Bill) a známych kolied.

Štvrtok 26.12 / 15:00 / katedrála sv. Martina / Predpredaj vstupeniek v sieti ticketportal

Chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia? Sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM