Kultúra

TIPY na víkend: Karlova Ves bude plná rytierov a napínavých súbojov, poteší aj program v ZOO

V sobotu uskutoční skvelý stredoveký festival a zabavíte sa aj v ZOO Bratislava, kde otvárajú 63. sezónu.

Ilustračný obrázok k článku TIPY na víkend: Karlova Ves bude plná rytierov a napínavých súbojov, poteší aj program v ZOO
Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj

V sobotu (25 . 3.) sa v Karlovej Vsi v Bratislave uskutoční druhý ročník stredovekého festivalu Karlsdorf Platz. Program má byť plný historických remesiel, rytierov a napínavých súbojov. Vstup je voľný. Informoval o tom hovorca mestskej časti Branislav Heldes.

Stredoveký festival

Festival má prebiehať v Karloveskom centre kultúry a priľahlom parčíku. Jeho súčasťou bude detské predstavenie Rytier Bajaja od Teátro Neline, po ňom prídu na rad súboje ľahkoodencov, ťažkoodencov a trojíc.

Deti sa budú môcť povoziť na stredovekom kolotoči, pozrieť sa, ako sa razili mince, vyskúšať si lukostreľbu, navštíviť kováčsku dielňu, bylinkárku či stredovekú kuchyňu,“ priblížil Heldes.

Festival vyvrcholí koncertom historickej hudby z dielne nitrianskej kapely Páni času.

sobota / od 10:00 do cca 17:00 hod. / Karlova Ves / vstup voľný

Program v ZOO

Deň plný aktivít čaká všetkých, ktorí prídu v sobotu do zoologickej záhrady v Bratislave. Pri príležitosti otvorenia 63. sezóny pripravili v jej areáli pre návštevníkov celodenný program – komentované kŕmenia, sprevádzanie po zoo, vzdelávacie ostrovy, hry, súťaže, divadelné predstavenie či tvorivé dielne. TASR o tom informovala hovorkyňa bratislavskej zoologickej záhrady Slavomíra Šindelářová.

Pozornosť budú určite pútať aj vzdelávacie ostrovy v zoo. Hlavnou témou sú veľké mačkovité šelmy,“ priblížila Šindelářová. Návštevníci si môžu vyskúšať jazdu na koni či sa zúčastniť na tvorivých dielňach pri výrobe masiek zvierat. Podujatie zavŕši o 15.00 h koncert skupiny SuriKaty.

sobota / ZOO Bratislava / vstupné dospelí – 10 eur, deti od 3 do 15 rokov – 7 eur

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM