Rôzne

Tím zástupcov mesta Bratislavy sa bude učiť novým prístupom k riešeniu problémov

Súčasťou programu Harvard Bloomberg City Leadership Initiative je aj primátor Bratislavy Matúš Vallo spolu s ďalšími 40 primátormi z celého sveta.

Ilustračný obrázok k článku Tím zástupcov mesta Bratislavy sa bude učiť novým prístupom k riešeniu problémov
Zdroj: TASR

Bratislava bola vybraná do inovačného programu Harvard Bloomberg City Leadership Initiative. Ten sa začal minulý týždeň v Bratislave s mentorom Rubenom Ocampom i zástupcami Bloomberg Philanthropies.

Vzdeláva sa aj primátor

Cieľom programu je naučiť tím desiatich zástupcov mesta z rôznych oddelení (stratégie, správa komunikácií, doprava, komunikácia, procesy, mestská polícia, verejné obstarávanie, inovácie) novým prístupom k riešeniu komplexných problémov. Uviedol to hovorca Bratislavy Peter Bubla.

„Ruben má viac ako 20-ročné skúsenosti v produktovom a servisnom dizajne, pracuje s korporátnymi klientmi aj mestami po celom svete,“ priblížil hovorca.

Tím zástupcov mesta Bratislavy sa učí prístupu „design thinking“. Jeho súčasťou je napríklad rýchle testovanie prototypov riešení, lepšia identifikácia problémov, meranie – rozhodnutia založené na dátach a rýchla úprava (iterácie). „Výsledkom deväťmesačného programu má byť lepšie porozumenie výziev mesta z pohľadu obyvateľa (people-centric) a portfólio pilotných projektov, ktoré mesto môže následne otestovať v živom mestskom prostredí,“ podotkol Bubla. Okrem Bratislavy sú zapojené v programe mestá zo Spojených štátov amerických a Čile.

Súčasťou programu Harvard Bloomberg City Leadership Initiative je aj primátor Bratislavy Matúš Vallo spolu s ďalšími 40 primátormi z celého sveta. Ich vzdelávanie sa začalo v júli. „Veľmi mi záleží na tom, aby sme mali pri spravovaní nášho mesta tie najlepšie poznatky, najlepšie know-how, aby sme vedeli, čo sú trendy vo svete, kde sa máme inšpirovať a kde sa učiť z chýb iných,“ napísal na sociálnej sieti Vallo.

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM