Eva Sládková Správy Samospráva

TIETO značky majú zabrániť zbytočným tragédiám. Horský park je bezpečnejší

V Horskom parku pribudlo niekoľko noviniek, ktoré prispeli k jeho bezpečnosti, ale aj k tomu, aby sa tam žilo zdravšie.

Ilustračný obrázok k článku TIETO značky majú zabrániť zbytočným tragédiám. Horský park je bezpečnejší
4
Galéria
Zdroj: Dana Kleinert

Horský park v Starom Meste patrí k najobľúbenejším lokalitám Bratislavčanov. Projekt Korzo Horský park, ktorý tam začali realizovať len nedávno, vznikol prirodzeným spojením novej obytnej zóny s Hlbokou cestou a promenádou v Horskom parku a vytvoril jednu z najrozsiahlejších promenádnych trás v Starom Meste, plnú prírodných a historických zaujímavostí.. Samospráva sa snaží urobiť z neho naozaj bezpečnú lokalitu, k čomu má pomôcť aj ďalšia novinka.

Značky

Kým sa z ulíc Nekrasovova, Lesná a Novosvetská nestala obytná zóna, autá tam často jazdili šialene rýchlo. Navyše, parkovali na zeleni a celkom ju zničili.

„K označeniam a informačným tabuliam, ktoré tam samospráva osadila už dávnejšie, teraz pribudli vodorovné značenie povolenej rýchlosti, teda tie nakreslené na zemi. Chceli sme tam dať aj zvislé značky, ale polícia nám to nedovolila. Aspoň tieto teda upozorňujú vodičov, že majú spomaliť,“ vraví staromestská poslankyňa Dana Kleinert s tým, že sa tam často stávali kolízie a už to bola len otázka času, kým sa nestane niečo horšie.

„Nehovoriac o tom, že autá tam znečisťovali ovzdušie,“ dodala Dana Kleinert.

Autá teraz v obytnej zóne nemôžu parkovať. Stávali totiž na zeleni, ktorú úplne zničili.

Obnova zelene

Do tohto projektu sa samospráva pustila vďaka iniciatíve Korzo Horský park na čele s Milanom Schnorrerom. Poslankyňa považuje v tomto prípade spoluprácu s občanmi za príkladnú.

„V Horskom parku ešte spoločne plánujeme obnoviť zeleň, ktorú autá doslova udupali. Mojim snom je tam tiež osadiť nové Československé lavičky,“ uzavrela Dana Kleinert.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM