Rôzne

Tešíte sa na Dúbravské hody? Nezabudnite ale na viaceré obmedzenia a zmeny v MHD

Dobré víno, kačka, cukrová vata aj hudba. Auto zvyčajne nechávame doma, aby nám v zábave nič nebránilo. Pozor ale na malé zmeny v MHD!

Ilustračný obrázok k článku Tešíte sa na Dúbravské hody? Nezabudnite ale na viaceré obmedzenia a zmeny v MHD
Zdroj: TASR

Jeseň je čas hodov a vinobraní. V Bratislave sa oslavujú vo veľkom, a tak nás čakajú ďalšie obmedzenia. Tieto ale na úkor hodovania radi privítame.

Dúbravské hody

Dopravný podnik na svojej webovej stránke informuje, že počas trvania Dúbravských hodov nebudú autobusmi liniek č. 83 a N34 obsluhované v oboch smeroch zastávky Pekníkova na Repašského a Žatevná na Žatevnej ulici.

Dúbravské hody si užijeme už tento víkend, no na autobusových linkách č. 26, 83, 123 a N34 v hornej časti Dúbravky bude od 23. až do 25. septembra upravená premávka. V piatok od 15. hodiny v smere do Dúbravky zo Saratovskej ulice nebudú obslúžené zastávky Pri kríži, OD Saratov (Saratovská ul.), Pekníkova na Repašského a Žatevná na Žatevnej ulici. Autobusy odbočia doprava na ul. Pri kríži, kde budú obslúžené zastávky Pri kríži (v smere Štepná) a v oboch smeroch zastávky Homolova a Štepná – výstupište/nás­tupište.

Cez víkend na Saratovskej ulici zastaví linka č. 83 aj N34 v oboch smeroch na zastávke OD Saratov a zastávke Pri kríži v smere do mesta. Na ul. Pri kríži budú obslúžené v oboch smeroch zastávky Pri kríži, Homolova a Štepná – výstupište/nás­tupište.

S možnými obmedzeniami počítajte aj na Trhovej ulici, kde robotníci vymieňajú povrch vozovky.

Čítajte aj: Víno nemusíte len piť: Farbí látku, čistí pleť, detoxikuje a lieči

Zdroj: Facebook

Ružinovská časovka

Úplne uzavretá bude Ružinovská v čase od 12. – 18. hodiny od križovatky s Bajkalskou ulicou po križovatku s Tomášikovou ulicou a čiastočne bude uzavretá Ružinovská od križovatky s Tomášikovou po otočisko električiek (vnútorný jazdný pruh). Vjazd do Ružinovskej nemocnice bude možný po Ľanovej ulici.

Pre cestujúcich MHD to znamená, že linka č. 50 na obojsmerných zastávkach Nemocnica Ružinov, Herlianska-OC RETRO, Tomášikova a zastávka Maximiliána Hella na Tomášikovej ulici nezastaví. Dopravný podnik odporúča v smere OD Slimák/Aupark z Ružinovskej ul. využiť počas trvania dopravných obmedzení električky liniek č. 8 a 9 a prestup na autobusy linky č. 50 uskutočniť na zastávke Slovanet na Záhradníckej ul.

Linka č. 66 bude v smere Domkárska presmerovaná, zastaví na zastávkach Prievozská a Hraničná-OC RETRO. Nezastaví v uvedenom smere na Drieňovej a Tomášikovej ul.

V smere do Petržalky od zastávky Haburská (Tomášikova ul.) cez Drieňovú, Bajkalskú, zastaví na presmerovanej trase autobus č. 96 na zastávke Solivarská na Drieňovej a Mliekarenská na Bajkalskej ulici, od zastávky Prístavný most pôjde po stálej trase. Nezastaví na Maximiliána Hella, DK Ružinov, Nevädzová-OC Retro, Gagarinova-Rádio Europa 2, Hraničná-OC Retro a Prievozská.

Bratilsavský Nigh Run

Ako Bratislava24.sk informovala hovorkyňa KR PZ v Bratislave Lucia Mihalíková, v sobotu 24. septembra bude v čase od 19:45 hod. do 21:15 hod úplné uzatváranie ulíc po trase behu a následné obnovenie premávky po dobehnutí posledného účastníka.

Trasa behu: Pribinova ulica – Šafárikovo námestie – Vajanského nábrežie – Rázusovo nábrežie – NAGLS – tunel pod hradným kopcom – Skalná ulica – Kapucínska ulica – Župné námestie – Hurbanovo námestie – Námestie SNP – Klobučnícka ulica – Primaciálne námestie – Kostolná ulica – Hlavné námestie – Rybárska brána – Panská ulica – Straková ulica – Hviezdoslavovo námestie – Rybné námestie – Rázusovo nábrežie – Námestie Ľ. Štúra – Vajanského nábrežie – lávka Starého mosta – Viedenská cesta – Krasovského ulica – Sad J. Kráľa – Viedenská cesta – Krasovského ulica – Klokočová ulica – lávka Starého mosta – Pribinova ulica.

Čítajte aj: Sviatok vína: Prichádzajúca jeseň so sebou už tradične prináša čas vinobraní

Tradičné a tento rok predsa iné. Dúbravské hody majú opäť čo ponúknuť
2
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM