Alexandra Húsková Rôzne

Tesco ruší predajňu Tesco Express v Karlovej Vsi

Spoločnosť Tesco v budúcom roku zruší dve prevádzky - v Bratislave a v Banskej Bystrici. Jedná sa o predajne malého formátu Express, ktoré podľa spoločnosti nevykazovali dobré ekonomické výsledky. Zamestnancov prepustiť neplánujú, vraj už dostali iné pracovné ponuky.

Ilustračný obrázok k článku Tesco ruší predajňu Tesco Express v Karlovej Vsi
Zdroj: Dnes24.sk

Priestory na Kempelenovej ulici v Bratislave, v ktorých spoločnosť doteraz prevádzkovala predajňu malého formátu Tesco Express, si opätovne neprenajme.

Obchod v prenajatých priestoroch na Kempelenovej ulici v bratislavskej Karlovej Vsi spoločnosť prevádzkovala od roku 2011, na predajnej ploche 300 m².

„Na Slovensku Tesco prevádzkuje širokú sieť obchodov rôznych formátov a neustále u všetkých priebežne vyhodnocujeme, ako sa im darí po ekonomickej stránke, i ako sú populárne u zákazníkov," priblížil Martin Beháň, riaditeľ pre malé prevádzky ČR/SR.

Predajňa Tesco Express v Bratislave bude otvorená do 4.3.2016. Bra­tislavčania majú k dispozícii v meste 30 Tesco predajní rôzneho formátu, a z toho dve predajne priamo v Karlovej Vsi.

"V týchto dvoch konkrétnych prípadoch sme sa po zvážení všetkých okolností rozhodli ďalej tieto obchody neprevádzkovať a nájomné zmluvy na prenájom priestorov v Banskej Bystrici v centre Úsvit a v Bratislave na Kempelenovej ulici opätovne nepredĺžiť, a to z dôvodu, že obidva obchody dlhodobo nevykazovali dobré ekonomické výsledky,“ uviedol Martin Beháň, riaditeľ pre malé prevádzky ČR/SR.

Žiaden zo zamestnancov týchto predajní však o prácu nepríde. Pre všetkých 31 kolegov, ktorých sa zmena dotkne, má už Tesco pripravené ponuky na pracovné uplatnenie sa v iných obchodoch, ktoré sa v blízkosti nachádzajú.

„O našom rozhodnutí sme už informovali odborové organizácie a všetci kolegovia z obidvoch obchodov už dostali nové pracovné ponuky. Posilníme tak služby pre našich zákazníkov v ďalších obchodoch v Banskej Bystrici a v Bratislave,“ potvrdzuje Martin Beháň.

„Toto rozhodnutie nám zároveň umožní viac investovať do ďalších našich obchodov v Banskej Bystrici aj v Bratislave,“ dodal Beháň.

Tesco pre zákazníkov na Slovensku prevádzkuje širokú sieť 159 obchodov rôznych formátov a zamestnáva okolo desaťtisíc ľudí.

Prečítajte si aj: Kde je zamestnaných najviac ľudí v Bratislavskom kra­ji?

Foto:ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM