han Tlačové správy

Tesco Online nákupy prichádzajú s NOVINKOU: Nákup vám doručia ešte v deň objednania!

Ušetríte čas! Reťazec Tesco zavádza pre svojich zákazníkov novinku v obľúbenej službe Online nákupov, vďaka ktorej vám doručí nákup ešte v deň objednávky.

Ilustračný obrázok k článku Tesco Online nákupy prichádzajú s NOVINKOU: Nákup vám doručia ešte v deň objednania!
13
Galéria

„Všetko, čo potrebujete. Kedykoľvek.“ Tak znie slogan obľúbeného reťazca, ktorý je na Slovensku už 25 rokov. Aj preto sa v Tescu snažia, aby boli zákazníkom bližšie, čo dokazuje aj najnovšia služba pri online nákupe.

Zatiaľ Bratislava

Novinka v Online nákupoch Tesca – doručenie v deň objednávky, je aktuálne k dispozícii v Bratislave a okolí. Tesco prízvukuje, že čoskoro sa novinka dostane aj do ďalších miest. Moderný spôsob nakupovania je podložený aj „číslami“. „Obľúbenosť online nakupovania so službou Tesco Online nákupy neustále rastie a možnosť nakupovať z pohodlia domova využíva čoraz viac ľudí. Podľa výsledkov reprezentatívneho prieskumu NMS Market Research v súčasnosti nakupuje potraviny online takmer každý piaty Slovák či Slovenka (v pomernom vyjadrení ide o 19 % respondentov),“ uvádza Tesco.

Výhody online nákupu

Najväčším prínosom služby Tesco Online nákupy je úspora času. Takisto aj to, že si nákupy môžete plánovať dopredu a z pohodlia domova. „Počet zákazníkov, ktorí si nákupy plánujú vopred, vzrástol v desaťročnom porovnaní z 54 % už na 66 %,“ ukázal prieskum NMS Market Research.

Netreba zabúdať na jednu dôležitú vec. Nemusíte stáť v rade a počas pandémie koronavírusu máte istotu, že s nikým počas online nákupu neprídete do styku.

Dobrou správou je, že Tesco ponúka čoraz širší sortiment rôzneho druhu tovaru. „Zameriavame sa nielen na potraviny, ale rozširujeme sortiment o tovar pre domácnosti či hračky,“ povedal Martin Bulla, prevádzkový riaditeľ Tesca na Slovensku. Široký sortiment z viac ako 15-tisíc produktov si cez web kúpite za rovnaké ceny ako vo svojich kamenných obchodoch.

Kto vám nakúpi?

O výber objednaného tovaru sa postarajú vyškolení zamestnanci Tesca, tzv. pickeri. „Sú imaginárnymi očami aj rukami zákazníka,“ hlási Tesco. Počas dňa pre médiá nám práve jeden z pickerov do detailov ukázal, aká je jeho náplň práce. Najprv preberie objednávku zákazníka formou čiarového kódu a skenerom kódov sa pohybuje po predajni, aby spravil nákup za vás. „Dokonca ma skener naviguje, aby som nakúpil za čo najkratší čas,“ hovorí picker.

Pri výbere tovaru dôsledne pozrie, či nie je daný tovar poškodený a vyberie pre zákazníka najneskorší dátum spotreby. Napríklad pri vajíčkach ich detailne prezrie, či nie je niektoré puknuté. Po dokončení nákupu nechá vozík v chladiacom boxe, kde si ho vyzdvihne pracovník, ktorý ho donesie pred vaše dvere.

Ďalšie aktuálne témy

Povedali o novinke

K produktovej novinke Tesca sa vyjadril aj prevádzkový riaditeľ Martin Bulla. „Naším cieľom je poskytnúť všetkým zákazníkom tú najvyššiu možnú kvalitu a najkomfortnejšie služby. Preto je pre nás dôležité neustále zlepšovať naše služby pre zákazníkov, aby si mohli rýchlo a bez problémov nakúpiť potrebné výrobky z pohodlia a bezpečia domova,“ poznamenal.

Na prezentácii Online nákupu sa zúčastnila aj sociologička Sylvia Porubänová. „Takýto druh predaja nie je určený už len mladým ľuďom, ale napríklad to už využívajú mamičky a aj seniori, ktorí si tiež už postupne zjednodušujú spôsob života. Nie je to v čase pandémie len nutnosť, ale aj výhoda,“ zamyslela sa známa sociologička. „Táto služba je určená hlavne takým, čo nemajú dostatok času na nakupovanie, ktoré zaberá aj niekoľko hodín. Veľa ľudí už nerobí veľký týždenný nákup, ale delegujú niekoho iného. Čas na nákup teda využijú inak,“ doplnila Porubänová.

V čom sa online nákupy zlepšili

- Zdvojnásobenie kapacity pre online nákupy v spolupráci s externým logistickým partnerom.

- Rozšírená dostupnosť online nakupovania (nové lokality ako napríklad Trenčín, Banská Bystrica, Poprad, Dunajská Streda, Brezno či Liptovský Mikuláš). Na rozširovaní dostupnosti služby Tesco neustále pracuje.

- Ešte širšia ponuka nepotravinového tovaru o nový sortiment potrieb pre domácnosť, papiernictva, malých domácich elektrospotrebičov a elektrických výrobkov pre osobnú starostlivosť, batérie, žiarovky či hračky pre deti.

- Služba Tesco Online nákupy sa stala dôležitou pomocou pre zákazníkov v čase koronakrízy – napríklad aj pre mnohých nakupujúcich, pre ktorých bolo náročné ísť si nakúpiť do obchodu práve v tom najhoršom období pandémie. V medziročnom porovnaní (marec 2020 – marec 2021) narástol počet objednávok zhruba o 170 %.

- Tesco Online nákupy sú v súčasnosti k dispozícii viac ako 2,8 milióna zákazníkov na Slovensku, resp. 1,1 milióna domácností.

- V Tescu myslíme na ochranu životného prostredia a planéty – možnosť doručenia nákupu bez plastových tašiek.

- Čerstvosť a garancia kvality, na ktorú sa môžu zákazníci pri online nákupe spoľahnúť za každých okolností.

Novinka v Tescu
13
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM