ESL Správy Samospráva

Tanečný ošiaľ z Afriky dorazil aj do Bratislavy. Aha, ako to ide unaveným zdravotníkom + VIDEO

Po plošnom testovaní si aj bratislavskí zdravotníci a dobrovoľníci zatancovali na chytľavú skladbu Jerusalema, ktorá očarila celý svet.

Ilustračný obrázok k článku Tanečný ošiaľ z Afriky dorazil aj do Bratislavy. Aha, ako to ide unaveným zdravotníkom + VIDEO
Zdroj: Matúš Vallo má rád Bratislavu

Málokto si asi dokáže predstaviť, aké náročné je celý deň testovať. Na to, aby sme my ostatní nestáli v radoch a boli vybavení za pár minút, musí v ťažkých podmienkach makať množstvo zdravotníkov a dobrovoľníkov.

Hold

„Zdravotníci majú môj večný rešpekt. Dnes som si vyskúšala testovanie, robila som nakvapkávanie 400 testov. Prvú pol hodinu som myslela, že to fakt nedám: v respirátore a skafandri som sa dusila, tvárový štít stále zahmlený, teplo ako v saune, žiadne pitie a WCko, 1 pauza za 10 hodín. Ale potom sa to utriaslo a šlo to ako na páse. Palec hore za organizáciu Magistrátu, že to dobre bez čakania pripravili pre ľudí, keď to už muselo byť,“ uviedla dobrovoľníčka Nora. Vraví, že jednou z mála možností, ako sa odreagovať, bolo zatancovať si.

Tanec

Tanec bol súčasťou viacerých odberových miest. Na letisku znela dokonca známa skladba Jerusalema a zdravotníci s dobrovoľníkmi si strihli aj charakteristický tanec, ktorý teraz fičí po celom svete.

Pieseň od Kgaogelo Moagiho v podaní speváčky Nocembo Zikodeovej bola vydaná v októbri 2019 a stala sa okamžite hitom. V decembri 2019 nasledovalo tanečné video. Veľmi rýchlo sa stalo virálnym a počas celého minulého roka nahrávali skupiny zdravotníckych pracovníkov, ale aj iných profesií, videá. Tento víkend sa k nim priadli aj zdravotníci na letisku Milana Rastislava Štefánika.

„Aj my sme to dali. Vzadu som ja, čo to kazím,“ s humorom napísala mestská poslankyňa Jana Poláčiková. Pozrite sa, či je to skutočne tak. Podľa nás to zatancovali skvelo! Tu kliknite na VIDEO.

Plošné testovanie v Bratislave

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM