Tomáš Stupavský Rôzne

Tak už sa migranti dostali aj k nám! Bratislavskí colníci zaistili tento týždeň na hraniciach 14 mužov

Bratislavskí colníci zaistili na slovenských hraniciach ďalších migrantov zo Sýrie. V priebehu posledných troch dní je to už tretí prípad. Všetci muži skončili v rukách polície. Informovala Katarína Tehlárová, hovorkyňa Colného úradu (CÚ) Bratislava.

Ilustračný obrázok k článku Tak už sa migranti dostali aj k nám! Bratislavskí colníci zaistili tento týždeň na hraniciach 14 mužov
Zdroj: TASR

V stredu (17.6.) v podvečerných hodinách vykonávala hliadka bratislavských colníkov cestnú kontrolu na hraničnom priechode Čunovo.

„Zastavila dodávku s rakúskym evidenčným číslom, ktoré šoféroval muž bulharskej národnosti. Po výzve, aby otvoril zadné dvere dodávky, sa colníkom naskytol nevídaný pohľad. Na zemi v dodávke sedelo osem mužov. Tí na výzvu, aby predložili doklady, nereagovali, na otázku, odkiaľ pochádzajú, odpovedali, že zo Sýrie,“ uviedla hovorkyňa.

Podobne podľa nej dopadla aj kontrola v noci zo stredy (17.6.) nadnes. „Hliadka po zastavení osobného vozidla s nemeckým evidenčným číslom, ktorého vodič aj spolujazdec boli nemeckej národnosti, našla na zadných sedadlách dvoch občanov, taktiež pravdepodobne zo Sýrie. Nemali pri sebe žiaden doklad totožnosti,“ uviedla Tehlárová.

Podľa nej ide pritom už o tretie zaistenie migrantov na hranici v priebehu tohto týždňa. V pondelok (15.6.) bratislavskí colníci taktiež na hraničnom priechode Čunovo odhalili prevádzača so štyrmi mužmi. Všetky prípady prevzal vyšetrovateľ Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii Úradu hraničnej a cudzineckej polície PZ SR.

Prečítajte si tiež: ROZHOVOR: Ľudia si neuvedomujú rozdiel medzi utečencom a migrantom, preto nesúhlasia s imigračnou politikou EÚ, tvrdí mimovládka

Prečítajte si tiež: V Bratislave sa spoja slovenskí futbaloví chuligáni proti prílivu migrantov do Európy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM