Tlačové správy

Taiwanská vláda opäť pomohla slovenským školám

Poslanec Európskeho parlamentu Ivan Štefanec, spolu s predstaviteľom taiwanskej reprezentačnej kancelárie Davidom N.Y.Lee, odovzdali dar v podobe troch projektorov pre známe bratislavské gymnázium na Grosslingovej ulici.

Ilustračný obrázok k článku Taiwanská vláda opäť pomohla slovenským školám
Zdroj: Kancelária Ivana Štefanca

Taiwan je známy tým, že investuje mnohé prostriedky do vzdelávania a pomáha aj v zahraničí. Projektory, ktoré prevzala riaditeľka Mgr. Gabriela Pavlendová, využijú študenti aj pedagógovia pri ich práci.

Podľa europoslanca Ivana Štefanca nás môže Taiwan v mnohom inšpirovať, osobitne prístupom k vzdelávaniu. „Taiwan je v celom svete známy svojimi kvalitnými školami všetkých stupňov. Tamojšia vláda do vzdelávania masívne investuje a zároveň pomáha aj iným krajinám, vrátane Slovenska. Ďakujem za tento dar bratislavskej škole, ktorý nebol prvým ani posledným.

Taiwanská reprezentačná kancelária, spoločne s europoslancom Ivanom Štefancom už obdarovala technickým vybavením niekoľko škôl a nemocníc po celom Slovensku. Osobitne v súčasnosti je dôležité, aby mali študenti aj pedagógovia prístup k moderným technológiám umožňujúcim dištančné vzdelávania.

Prístup k rýchlemu a kvalitnému internetovému pripojeniu je jednou z tém, ktorým sa Ivan Štefanec v Európskom parlamente dlhodobo venuje. „Internet sa čoraz viac stáva súčasťou našich životov a osobitne pre mladú generáciu je jeho používanie nevyhnutnosťou. Žiaľ, stále sú oblasti, kde internetové pripojenie nie je dostatočné a rodiny, ktoré si nemôžu dovoliť poskytnúť deťom v tomto smere technické zázemie. Mojou ambíciou je, aby v budúcnosti mal každý občan, dieťa a rodina prístup k rýchlemu a bezpečnému internetovému pripojeniu.

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: Kancelária Ivana Štefanca
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM