Tlačové správy

SWAN Cup bude hostiť najlepších squashistov Slovenska

Najlepší squashisti Slovenska sa tento týždeň predvedú na SWAN Cupe v bratislavskom nákupnom centre Bory Mall a v Imet squash-relax centre. Už 20. Majstrovstvá Slovenska v squashi mužov a žien potrvajú od štvrtka 10. 3. do soboty 12. 3. 2016.

Ilustračný obrázok k článku SWAN Cup bude hostiť najlepších squashistov Slovenska
Zdroj: Dnes24.sk

V priestoroch obchodného centra na tri dni vyrastie veľký sklenený kurt, kde si svoje schopnosti zmerajú hráči squashu z celého Slovenska. Zápasy budú prebiehať aj v Imet squash-relax centre. Ich športové súperenie si tak bude môcť pozrieť aj široká verejnosť.

Majstrovstvá Slovenska v squashi sú rozdelené do dvoch kategórií, muži a ženy. Na turnaj mužov je nominovaných 28 najlepších z prihlásených hráčov celoslovenského rebríčka platného pre mesiac marec 2016, štyria hráči postúpia do hlavnej súťaže z kvalifikácie. Kvalifikácia sa uskutoční už 9. 3. 2016 výhradne na kurtoch Imet squash-relax centra.

Papierovým favoritom na zisk celkového prvenstva je jeden z trojice najvyššie nasadených hráčov Tomáš Tóth a Marek Manik (obaja z klubu IMET SK Ba) alebo Miroslav Celler (HNTN Ba). Do kategórie žien sa prihlásilo celkovo 12 hráčok.

Najväčšou favoritkou je Lucia Eckerová (SC Fajn Club BA). Pravidlá hry sú pre obe kategórie rovnaké. Zápasy sa hrajú do 11 bodov bez strát na 3 víťazné sety.

„Squash je na Slovensku stále viac populárny a aj preto nás teší, že môžeme byť generálnym partnerom týchto majstrovstiev. Naša spoločnosť dlhodobo podporuje množstvo športových podujatí, ale i jednotlivcov ako napríklad lyžiara Adama Žampu či vodnú slalomárku Janu Dukátovú,“ uviedol výkonný riaditeľ SWAN, a. s., Martin Mosný.

Podrobné pravidlá a program súťaže nájdete tu. Príďte povzbudiť profesionálnych športovcov a užite si radosť z dynamickej a atraktívnej hry.

Zdroj foto: SWAN

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM