Rôzne

Svetový deň výziev: Dúbravka bude súťažiť s Karlovou Vsou!

Kde sa rozhýbe viac obyvateľov v minimálne 15-minútovom organizovanom telesnom pohybe? Bude to Karlovka či Dúbravka?

Ilustračný obrázok k článku Svetový deň výziev: Dúbravka bude súťažiť s Karlovou Vsou!
6
Galéria
Zdroj: TASR

V stredu 31. mája 2017 sa stretnú v priateľskom súboji obyvatelia mestských častí Bratislava-Dúbravka a Bratislava-Karlova Ves v rámci akcie kampane Nadácie Výskum Rakoviny Na kolesách proti rakovine počas Svetového dňa výziev (World Challenge Day).

Víťazmi sú všetci

Kde sa rozhýbe viac obyvateľov v minimálne 15-minútovom organizovanom telesnom pohybe (telocvik, beh, tanec, futbal, tenis)? Kde rozkrútia viac kolies proti rakovine? Kde vyzbierajú viac do pokladničiek Nadácie výskumu rakoviny? Nech to bude kdekoľvek, víťazmi budú všetci!

Úlohou organizátorov je zaregistrovať všetkých účastníkov, ktorí splnia podmienky aspoň 15-minútových športových aktivít na najrôznejších kolieskových zariadeniach (bicykle, kolobežky, trojkolky, odrážadlá, skateboardy, korčule, detské kočíky, vozíky pre hendikepovaných…), ale aj iných športových aktivít a o do 20:00 hod. zosumarizovať a zverejniť počet aktívnych účastníkov a výnos zbierky pre Nadáciu výskumu rakoviny.

Sumarizáciu budú robiť komisie zložené z miestnych a súperových občanov a zástupcov Nadácie výskumu rakoviny. Súčasťou podujatia budú ďalšie osvetové a kultúrne aktivity.

Zbierka

Po celý deň bude prebiehať zbierka pre Nadáciu výskumu rakoviny s predajom jej propagačných „maličkostí“: tričká, šiltovky, prívesky, náramky, odznaky.

Podpora cieľov kampane Na kolesách proti rakovine je možná aj odoslaním darcovskej SMS s textom DMS KOLESA (DMS medzera KOLESA) na číslo 877 v mobilných operátorov O2, Orange a Telekom. Správa je spoplatnená sumou 2€, na účet nadácie 96% z každej DMS. Viac info na www.donorsforum.sk.

Výnos zbierky poslúži na zakúpenie zariadenia laminárny box pre sterilnú prácu pri analýze zmien v nádorových bunkách a experimentoch zameraných na najmodernejšie spôsoby liečby s využitím progresívnych prístupov z oblasti nanomedicíny. Cena jedného zariadenia je 12 000 eur.

Ambasárdorkou podujatia je viceprimátorka hlavného mesta SR Bratislavy MUDr. Iveta Plšeková

Svetový deň výziev

World Challenge Day (Svetový deň výziev) je medzinárodná a národná súťaž spravidla dvoch počtom obyvateľov porovnateľných miest v ľubovoľných 15 minútových pohybových aktivitách. Kampaň vyhlasuje medzinárodná organizácia športu pre všetkých TAFISA, národným koordinátorom na Slovensku je Asociácia športu pre všetkých SR s predsedom Jánom Holkom.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM