Kultúra

Svetoví tanečníci si zmerajú sily na Dunajskom pohári

Bratislavská Aegon aréna NTC privíta tanečnú špičku. 3. ročník Slovak Open Champions 2014, ktorý sa uskutoční počas tohto víkendu, je najvýznamnejšia súťaž v tanečnom športe na Slovensku.

Ilustračný obrázok k článku Svetoví tanečníci si zmerajú sily na Dunajskom pohári
Zdroj: TASR

Tento festival začal novú éru spojením štyroch najvýznamnejších a najväčších podujatí v Bratislave a na Slovensku, Dunajského pohára, súťaže profesionálov a World Open v štandardných tancoch, Bratislava Open, súťaže štandardných tancov mládeže a seniorov, Ceny Alexandra Dubčeka, World Open v latinskoame­rických tancoch, Grand Prix Univerzít a Grand Prix Európy detí a juniorov.

Pozvanie na 37. ročník Dunajského pohára prijalo až 12 párov z prvej 20-ky svetového rebríčka tanečnej federácie WDSF v štandardných a latinskoamerických tancoch a finalisti a semifinalisti majstrovstiev sveta a Európy. K 1. septembru je prihlásených rekordných 883 párov z 31 krajín okrem celej Európy i Južnej Afriky, Brazílie, Kanady, Japonska a Číny, počet účastníkov súťaží prekračuje rekordnú hranicu športovcov, dosiahnutú v minulom roku a blíži sa k magickej tisícke.

Festival sa koná denne od 10.00 h, hlavným vyvrcholením festivalu je sobotný a nedeľný galaprogram. Súťaže sa začínajú po oba dni národnými postupovými súťažami, medzinárodné súťaže zaradené do najvyššej kategórie svetovej federácie WDSF sa začínajú predkolami a vyvrcholia galaprogramom.

V roku 2014 sa stane Slovensko a Bratislava hostiteľom historicky prvej Grand Prix Európy detí a juniorov, plánuje rozšírenie o nové kategórie súťaží, predovšetkým o súťaž s garanciou svetovej federácie WDSF v seniorských kategóriách i v súťažiach seniorov nad 65 rokov a súťaž vo viedenskom valčíku. V rámci galaprogramu vystúpia popredné slovenské tanečné súbory interpretujúce originálne latinskoamerické tance, súťaže v salse a v tango argentíno.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM