Kultúra

Svätomartinské dni prinesú lampiónový sprievod aj Martina na bielom koni

Môžete sa tešiť na bohatý kultúrny program pre deti i dospelých, lampiónový sprievod, mladé vínko a husacinu, tvorivé dielne pre deti i divadielka.

Ilustračný obrázok k článku Svätomartinské dni prinesú lampiónový sprievod aj Martina na bielom koni
6
Galéria

Požehnanie mladého vína v kaplnke Primaciálneho paláca, svätá omša v Dóme sv. Martina a slávnostné otvorenie za prítomnosti arcibiskupa Stanislava Zvolenského. Takýmto programom sa v piatok 10. novembra začnú Svätomartinské dni, ktoré spájajú Staromestské Martinské hody so Sviatkom mladého vína.

Podujatie je venovaného svätému Martinovi, patrónovi Bratislavskej arcidiecézy. Bude sa konať od piatka 10. do nedele 12. novembra najmä na Rudnayovom námestí, Primaciálnom námestí a v Zichyho paláci. Súčasťou trojdňového programu bude aj viacero aktivít a predstavení pre deti.

Martin na bielom koni

V sobotu večer – na Martina, bude ulicami Starého Mesta prechádzať lampiónový sprievod. Pôjde z Rudnayovho námestia do Zichyho paláca a na jeho čele bude sám sv. Martin. Ako inak, na bielom koni.

Pochutiť si budete môcť nielen na mladom, či varenom vínku, ale aj na rôznych špecialitách vrátane rôznych druhov trhancov či pečeného vola. Pečený vôl sa bude podávať na Rudnayovom námestí v sobotu od 14:00 hod. za symbolickú sumu. Výťažok z predaja poputuje na charitatívne účely.

Svätomartinské dni spoločne pripravili mestská časť Bratislava – Staré Mesto a magistrát hlavného mesta SR Bratislavy v spolupráci s Bratislavskou arcidiecézou, eRko – Hnutím kresťanských spoločenstiev detí a Bibianou. Bratislava24.sk o podujatí informovala Nora Remiarová z komunikačného oddelenia miestneho úradu v Starom Meste.

Ilustračný obrázok

Svätomartinské dni v Bratislave
6
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM