Rôzne Správy

"Suvenír" z dovolenky: V Bratislavskom kraji PRIBÚDAJÚ pozitívni na ochorenie COVID-19

Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR v súvislosti pandémiou viackrát pripomenulo, že pre všetky krajiny platí všeobecné odporúčanie - necestovať do zahraničia.

Ilustračný obrázok k článku "Suvenír" z dovolenky:  V Bratislavskom kraji PRIBÚDAJÚ pozitívni na ochorenie COVID-19
Zdroj: www.pixabay.com

V Bratislavskom kraji eviduje Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) Bratislava za uplynulý týždeň 102 pozitívnych výsledkov na ochorenie COVID-19. Epidemiologické šetrenia preukázali, že 31 osôb sa vrátilo zo zahraničia, ostatné potvrdené prípady PCR či antigénovými testami boli najmä úzke kontakty pozitívnych osôb. Regionálni hygienici o tom informujú na sociálnej sieti.

„Suvenír“ z dovolenky

Najviac importovaných prípadov bolo z Chorvátska (6), Grécka (5) a Španielska spolu s Ukrajinou (zhodne po 4). Medzi ďalšími krajinami je aj Turecko, Taliansko, Spojené kráľovstvo, Nemecko, Rakúsko či Poľsko. „Pričom 17 osôb nebolo očkovaných, jedna osoba bola čiastočne a 13 osôb bolo riadne zaočkovaných proti ochoreniu COVID-19,“ konštatuje RÚVZ Bratislava.

Regionálny úrad ubezpečuje, že naďalej intenzívne dohľadáva úzke kontakty pozitívne testovaných. Nariaďuje tiež potrebné protipandemické opatrenia zamerané na zamedzenie šírenia nového koronavírusu medzi obyvateľmi Bratislavského kra­ja.

Radšej necestujte

Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR v súvislosti pandémiou viackrát pripomenulo, že pre všetky krajiny sveta platí všeobecné cestovné odporúčanie – necestovať do zahraničia.

Ilustračné foto

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM