Nina Táborská Správy

Súhrn spravodajstva: Čo priniesol prvý decembrový deň Bratislavčanom?

Pozrite si prehľad najdôležitejších udalostí v prehľadnom súhrne spravodajstva zo dňa 1. decembra 2015.

Ilustračný obrázok k článku Súhrn spravodajstva: Čo priniesol prvý decembrový deň Bratislavčanom?
Zdroj: Dnes24.sk

Témy, ktoré vás zaujali najviac:

Dopravný podnik je pripravený pustiť električky cez Štúrovu ulicu. Po takmer dvojročnej prestávke spôsobenej rekonštrukciou Štúrovej ulice a Šafárikovho námestia a výstavbou električkovej trate do Petržalky, bude v priebehu decembra tohto roka opäť obnovená premávka električiek cez Vajanského nábrežie a Štúrovu ulicu.

Ak prechádzate podchodom na Patrónke, netreba vám opisovať zúbožený stav, v akom sa toto obzvlášť frekventované miesto nachádza. Teda, nachádzalo. Zastávka Patrónka na Lamačskej ceste a podchod pod ňou sa konečne dočkali revitalizácie. Strašidelné miesto je čisté, bez plagátov a čmáraníc.

Pečniansky les je vzácne územie na nábreží Dunaja. Zatiaľ. Nedávno totiž súd potvrdil prevod pozemkov pod lesom na neznáme občianske združenie Človek a strom, za ktorým údajne stojí developerská skupina. Aktivisti i poslanci vyzývajú Lesy SR na podanie odvolania.

Bratislava je krásne mesto, no mohla by byť ešte krajšia, ak by nezaspala dobu. Myslíte si to aj vy? Pozrite sa na štúdiu Nová Einsteinova, ktorá počíta s prekrytím všetkých štyroch jazdných pruhov, ako aj s dopravnými inováciami v tomto priestore.

Zhrnutie dňa:

  • Primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal dnes v podbrání Primaciálneho paláca spolu s bratislavským arcibiskupom Stanislavom Zvolenským rozsvietili vianočný stromček. Arcibiskup Zvolenský následne požehnal betlehem, ktorý bude súčasťou sviatočnej atmosféry v Primaciálnom paláci počas celých Vianoc.
  • Vysoká škola Goethe Uni v Bratislave pravdepodobne príde o oprávnenie pôsobiť ako súkromná vysoká škola. Ministerstvo školstva totiž navrhuje vláde, aby sa škole odňal štátny súhlas. Vyplýva to z návrhu, ktorý sa nachádza v medzirezortnom pripomienkovom konaní.
  • Najvyššiemu súdu (NS) pomôžu v znižovaní enormného prílevu súdnych vecí aj nezamestnaní absolventi vysokých a stredných škôl z Bratislavského kraja. Dohodla sa na tom predsedníčka súdu Daniela Švecová a generálny riaditeľ Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny (ÚPSVaR) Marián Valentovič.
  • Zo železničných staníc je od decembra možné vyviesť von ľudí, ktorí svojím špinavým odevom, či zápachom obmedzujú ostatných cestujúcich. Vyplýva to z novely zákona o dráhach, ktorá 1. decembra nadobúda účinnosť.

Zdroj: TASR / Dnes24

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM