Krimi

Sudcom Stanislavom D., ktorý mal pochybiť, sa zaoberá predsedníčka súdu

Prípadom sudcu Okresného súdu Bratislava I Stanislavom D., ktorý mal pochybiť v kauze Holanďana Gerrita Jana K., ktorý mal podľa obžaloby minulý rok v centre Bratislavy zavraždiť 25-ročnú Simonu, sa zaoberá predsedníčka tohto súdu Eva Fulcová.

Ilustračný obrázok k článku Sudcom Stanislavom D., ktorý mal pochybiť, sa zaoberá predsedníčka súdu
Zdroj: TASR

Obžalovaný sa dostal na slobodu z väzby pre možné pochybenie sudcu Stanislava D., nakoľko ten už nestihol na Krajský súd v Bratislave predložiť sťažnosť Gerrita Jana K. proti predĺženiu väzby, o ktorej sám rozhodol.

„Predsedníčka Okresného súdu Bratislava I po doručení predmetného trestného spisu vykonáva jeho previerku najmä s dôrazom na obsah rozhodnutia odvolacieho Krajského súdu v Bratislave, ktorý konštatoval procesné pochybenie súdu 1. stupňa. So závermi tejto previerky a o ďalšom postupe v zmysle ustanovení zákona č. 385/2000 Zbierky zákona o sudcoch a prísediacich bude predsedníčka súdu informovať po skončení tejto previerky a jej vyhodnotení,“ uviedol hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak.

Podľa týždenníka Plus 7 dní sudca nepochybil po prvý raz. Jeho vinou sa mal dostať na slobodu aj Karol Mello či Martin R., považovaný za šéfa autíčkarskeho gan­gu.

Holanďan Gerrit Jan K. sa dostavil 5. novembra na pojednávanie Okresného súdu Bratislava I. Obžalovaný vyhlásil, že je nevinný. „Využívam svoje právo nevypovedať a vypovedať nebudem,“ uviedol vtedy Gerrit.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM