Krimi

Súd opäť sa začal proces v kauze vraždy expolicajta vo Vrakuni

Výpoveďami dvoch svedkov začalo pred Okresným súdom Bratislava 1 hlavné pojednávanie v prípade vraždy expolicajta Vladimíra K., ktorá sa odohrala v roku 2009 v jednom z barov bratislavskej mestskej časti Vrakuňa.

Ilustračný obrázok k článku Súd opäť sa začal proces v kauze vraždy expolicajta vo Vrakuni
Zdroj: Dnes24.sk

Expolicajt Vladimír K. prišiel o život 26. decembra 2009 v bare Hugo na toalete. V prípade je obžalovaný a už raz neprávoplatne odsúdený Matej H., ktorý sa pojednávania nezúčastňuje.

„Konkrétne si nič nepamätám, len že sa čosi stalo na záchode v bare. Obžalovaného Martina H. poznám len ako zákazníka. Podnik Hugo som mal vtedy, keď sa stal incident v prenájme. Videl som ako leží chlap v predsienke medzi barom a toaletou. Nikto predtým nebol bare agresívny, všetci sa bavili.“ povedal mimo iného svedok Richard K., ktorý vzhľadom na odstup času pôvodne požiadal o prečítanie jeho výpovede z prípravného konania. Osobne nevidel, žeby niekto niekomu v bare ukazoval nôž.

Po výpovediach svedkov a znalcov predseda trojčlenného senátu proces odročil na 19. mája. Na odročenom hlavnom pojednávaní by sa malo pristúpiť už k prednesu záverečných rečí a nie je vylúčené, že súd vynesie aj rozsudok.

Prvostupňový súd už raz obžalovaného Mateja H. poslal do väzenia na 15 rokov. Obžalovaný sa proti rozsudku odvolal a Krajský súd v Bratislave v auguste 2014 pre pochybenia rozsudok zrušil.

Expolicajt Vladimír K. podľa znalcov zomrel na následky ťažkých zranení brucha a srdca. Z vraždy podozrivý Matej H. sa takmer rok vyhýbal výsluchu na polícii. Tvrdí, že o zatykači nevedel a po vražde náhodne odcestoval do zahraničia. Po návrate prišiel s obhajcom na políciu a tvrdil, že bol v Taliansku a o stíhaní nevedel.

Ako nedávno pripomenul portál čas.sk, s partnerkou Katarínou mal Vladimír K. v čase vraždy trojmesačnú dcérku, ktorú prišiel na Vianoce z Austrálie ukázať rodine. „Keď naša dcérka vyrastie, budem jej rozprávať o násilnej smrti jej otecka, môjho vtedajšieho partnera Vladimíra,“ povedala Katarína po prvom a zatiaľ jedinom neprávoplatnom rozsudku. „Porozprávam jej aj o tom, aké boli výpovede svedkov, záznam priemyselnej kamery z baru, do ktorého išiel Vladimír dva dni po našom prílete z Austrálie, na Vianoce v roku 2009,“ dodala.

Prečítajte si tiež: Bývalý šéf slovenských vyšetrovateľov dúfa v objasnenie prípadu Remiáša

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM